Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a Regilor 10

1. Atunci, luand Samuel vasul cel cu untdelemn, a turnat pe capul lui Saul si l-a sarutat, zicand: "Iata Domnul te unge pe tine carmuitor al mostenirii Sale; vei domni peste poporul Domnului si-l vei izbavi din mana vrajmasilor celor dimprejurul lor. Iata care-ti va fi semnul ca Domnul te-a uns rege peste mostenirea Sa:

2. Cand vei pleca acum de la mine, vei intalni doi oameni aproape de mormantul Rahilei, in hotarele lui Veniamin, la Teltah si aceia iti vor spune: S-au gasit asinele dupa care ai umblat si le-ai cautat si iata tatal tau, uitand de asine, este nelinistit pentru voi, zicand: "Ce este cu fiul meu?"

3. Mergand apoi de acolo mai departe si ajungand la dumbrava Tabor, te vor intampina acolo trei oameni, care merg la Dumnezeu in Betel: unul duce trei iezi, altul duce trei paini, iar al treilea duce un burduf cu vin.

4. Aceia, dupa ce te vor saluta, iti vor da doua paini si tu le vei lua din mainile lor.

5. Dupa aceea vei ajunge la Ghibeea Elohim, unde se afla garda de paza a Filistenilor; acolo sunt capeteniile filistene. si cand vei intra in cetate, vei intalni o ceata de prooroci coborandu-se de pe inaltime, iar inaintea lor se canta din psaltire si din timpan si din fluier si din harpa, iar ei proorocesc.

6. Atunci va veni peste tine Duhul Domnului si vei prooroci si tu cu ei si te vei face alt om.

7. Dupa ce se vor adeveri cu tine aceste semne, atunci sa faci ce vei putea, caci Dumnezeu este cu tine.

8. Dar sa te duci inainte de mine in Ghilgal, unde am sa vin si eu la tine, ca sa aducem arderi de tot si jertfe de impacare. Sa astepti sapte zile, pana voi veni la tine si atunci am sa-ti spun ce ai sa faci".

9. Indata ce si-a intors spatele Saul, ca sa plece de la Samuel, ii dadu Dumnezeu alta inima si s-au implinit cu el toate acele semne in aceeasi zi.

10. Iar daca au ajuns ei la Ghibeea, iata i-a intampinat o ceata de prooroci si a venit peste el Duhul lui Dumnezeu si a proorocit si el in mijlocul lor.

11. Toti cei ce-l cunosteau de mai inainte, vazand ca prooroceste cu proorocii, vorbeau prin popor unul catre altul: "Ce s-a intamplat cu fiul lui Chis? Au doara si Saul este printre prooroci?"

12. Iar unul din cei ce erau acolo a raspuns si a zis: "Dar tatal acelora cine este oare?" De atunci a ramas zicatoarea: "Au doara si Saul este printre prooroci?"

13. Apoi a incetat el sa prooroceasca si s-a suit pe un deal.

14. Atunci a zis unchiul lui Saul catre acesta si catre sluga lui: "Unde ati fost voi?" si el a zis: "Am cautat asinele, dar, vazand ca nu le gasim, ne-am abatut pe la Samuel".

15. Si a zis unchiul lui Saul: "Spune-mi ce v-a spus Samuel?"

16. Iar Saul a zis catre unchiul sau: "Ne-a spus ca asinele s-au gasit". Iar ceea ce ii spusese Samuel de domnie, nu i-a descoperit.

17. Atunci a adunat Samuel poporul la Domnul, in Mitpa,

18. Si a zis catre fiii lui Israel: "Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: "Eu am scos pe Israel din Egipt si v-am izbavit din mana Egiptenilor si din mana tuturor imparatiilor care va apasau.

19. Dar voi acum ati lepadat pe Domnul Dumnezeul vostru, Care va scapa din toate necazurile si nevoile voastre si ati zis catre El: "Pune rege peste noi!" Infatisati-va dar inaintea Domnului, dupa semintiile voastre si dupa familiile voastre!"

20. Si a poruncit Samuel tuturor semintiilor lui Israel sa se apropie si a fost aratata semintia lui Veniamin.

21. Apoi a poruncit sa se apropie familiile din semintia lui Veniamin si a iesit la sorti familia lui Matri; dupa aceea au fost adusi barbatii din familia lui Matri si a iesit la sorti Saul, fiul lui Chis si l-au cautat, dar nu l-au gasit.

22. Si au intrebat iarasi pe Domnul: "Va veni el oare aici?" Iar Domnul a zis: "Iata-l, se ascunde printre lucruri".

23. Atunci au alergat si l-au luat de acolo si el a stat in mijlocul poporului si poporul ii venea numai pana la umeri.

24. Si a zis Samuel catre tot poporul: "Vedeti pe cine a ales Domnul? Asemenea lui nu este in tot poporul". Atunci tot poporul a strigat si a zis: "Sa traiasca regele!"

25. Si a insirat Samuel poporului drepturile regelui, le-a scris in carte si le-a pus inaintea Domnului. Dupa aceea a dat drumul la tot poporul sa mearga fiecare la casa sa.

26. De asemenea s-a dus si Saul la casa sa, in Ghibeea, si s-au dus cu el si vitejii a caror inima o atinsese Dumnezeu.

27. Iar oamenii netrebnici ziceau: "Acesta oare ne va izbavi pe noi?" Si-l dispretuiau si nu i-au adus daruri. Dar el s-a facut ca nu-i aude.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***