Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor) 8

1. Dupa sfarsirea celor douazeci de ani, in care Solomon a zidit templul Domnului si casa sa,

2. A zidit Solomon cetatile pe care i le daruise Hiram si a asezat in ele pe fiii lui Israel.

3. Apoi a plecat Solomon impotriva Hamat-Tobei si a luat-o

4. Si a zidit el Tadmorul, in pustiu, si toate cetatile cele pentru provizii, pe care le intemeiase in Hamat.

5. El a mai zidit de asemenea Bet-Horonul de Sus si Bet-Horonul de Jos, intarindu-le cu ziduri de jur-imprejur, cu porti si cu zavoare;

6. Baalatul si toate cetatile pentru provizii, pe care le avea Solomon, si toate cetatile pentru carele de razboi, cetatile pentru calareti si tot ce a dorit Solomon sa zideasca in Ierusalim, in Liban, in tot pamantul stapanirii lui.

7. Tot poporul care a ramas din Hetei, Amorei, Ferezei, Hevei, Iebusei, care nu erau dintre fiii lui Israel;

8. Pe copiii lor care au ramas in tara dupa ei si pe care fiii lui Israel nu i-au starpit, Solomon i-a facut oameni de corvoada pana in ziua de astazi.

9. Iar pe fiii lui Israel, Solomon nu i-a facut oameni de corvoada pentru lucrarile lui; pe ei insa ii avea pentru ostasi capetenii peste garzi si pentru capetenii peste carele si calaretii lui.

10. Regele Solomon avea doua sute cincizeci de conducatori mari care supravegheau oamenii la lucru.

11. Iar pe fiica lui Faraon, Solomon a mutat-o din cetatea lui David in casa pe care o zidise pentru ea; caci zicea el: Femeia mea nu trebuie sa locuiasca in casa lui David, regele lui Israel, pentru ca acea casa este sfanta de cand a intrat in ea chivotul Domnului.

12. Atunci a inceput Solomon sa aduca arderi de tot Domnului pe jertfelnicul pe care-l facuse pentru Domnul inaintea pridvorului,

13. Pentru ca sa se aduca pe el arderi de tot, dupa randuiala si dupa porunca lui Moise, in fiecare zi, in toate zilele de odihna, la lunile noi si la cele trei sarbatori de peste an: la sarbatoarea azimelor, la sarbatoarea saptamanilor si la sarbatoarea corturilor.

14. Si a asezat el, dupa randuiala lui David, tatal sau, preotii sa-si faca slujba lor, cu randul; si tot cu randul a randuit sa fie de straja levitii, sa cante cantarile de lauda si sa slujeasca pe preoti, dupa randuiala de fiecare zi; pe usieri, dupa cetele lor, i-a randuit la fiecare usa, pentru ca asa poruncise David, omul lui Dumnezeu.

15. Si nu s-a facut intru nimic nici o abatere de la poruncile regelui, cele pentru preoti si pentru leviti, si nici de la cele pentru vistierie.

16. Asa s-a savarsit toata lucrarea lui Solomon din ziua punerii temeliei la templul Domnului pana la terminarea lui.

17. Atunci s-a dus Solomon la Etion-Gheber si la Elot, pe tarmul marii, care este in tara lui Edom.

18. Iar Hiram i-a trimis cu slugile sale corabii si robi, cunoscatori ai marilor, care s-au dus cu slugile lui Solomon la Ofir si au luat de acolo patru sute cincizeci de talanti de aur si i-au adus regelui Solomon.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***