Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia Paralipomena (intaia a Cronicilor) 17

1. Cand David locuia in casa sa, a zis el catre Natan proorocul: "Iata eu traiesc in casa de cedru, iar chivotul legamantului Domnului este in cort".

2. Iar Natan a zis catre David: "Fa tot ce ai la inima, ca Dumnezeu este cu tine!"

3. Dar in aceeasi noapte a fost cuvantul Domnului catre Natan si i-a zis:

4. "Mergi si spune robului Meu David: Asa zice Domnul: Nu tu ai sa-Mi zidesti Mie casa de locuit,

5. Caci Eu n-am locuit in casa din ziua in care am scos pe fiii lui Israel si pana astazi, ci am umblat din cort in cort si din locas in locas.

6. Oriunde am mers Eu cu tot Israelul, spus-am Eu oare macar un cuvant cuiva din judecatorii lui Israel, carora le-am poruncit sa pastoreasca pe poporul Meu, pentru ce nu-Mi zidesti Mie casa de cedru?

7. Si acum asa sa spui robului Meu David: Eu te-am luat de la turma de oi, ca sa fii conducatorul poporului Meu Israel;

8. Si am fost cu tine pretutindeni, oriunde ai umblat; am starpit pe toti vrajmasii tai inaintea fetei tale si am facut numele tau ca numele celor puternici ai pamantului.

9. Am randuit loc pentru poporul Meu Israel si l-am inradacinat, Si va trai el in pace la locul sau, si nu va mai fi nelinistit si necredinciosii nu-l vor mai stramtora ca altadata,

10. Ca in zilele acelea, cand puneam judecatori peste poporul Meu Israel; dar am supus pe toti vrajmasii tai si ti-am vestit ca Domnul ti-a pregatit tie casa.

11. Cand se vor implini zilele tale si vei trece la parintii tai, atunci Eu voi ridica pe urmasul tau dupa tine, si voi intari domnia ta.

12. Acela Imi va zidi Mie casa si voi intemeia tronul lui pe veci.

13. Eu ii voi fi tata si el Imi va fi fiu si mila Mea nu o voi lua de la el, cum am luat-o de la cel ce a fost inaintea ta.

14. Il voi pune pe acela in casa Mea si in imparatia Mea pe veci si tronul lui in veci va fi tare".

15. Toate cuvintele si toata vedenia aceasta le-a spus Natan lui David.

16. Atunci a venit regele David si a stat inaintea fetei Domnului si a zis: "Cine sunt eu, Doamne Dumnezeule, si ce este casa mea, de m-ai inaltat asa?

17. Dar si aceasta s-a parut inca putin in ochii Tai, Dumnezeule, caci iata vestesti despre casa robului Tau in viitor si privesti la mine, ca la un om mare, Doamne Dumnezeule!

18. Ce mai poate adauga David inaintea Ta pentru marirea robului Tau? Tu cunosti pe robul Tau.

19. Doamne, pentru robul Tau, dupa inima Ta, faci toate aceste lucruri mari, ca sa arati toata marirea.

20. Doamne, nu este altul asemenea Tie, si nu este Dumnezeu afara de Tine, dupa cate am auzit noi.

21. Si nu este inca alt popor pe pamant ca poporul Tau Israel, pe care l-a calauzit Dumnezeu, ca sa-l rascumpere Siesi de popor, sa-si faca nume mare si stralucit, izgonind popoarele de la fata poporului Tau, pe care l-ai izbavit din Egipt.

22. Tu ai facut pe poporul Tau, Israel, poporul Tau pe veci si Tu, Doamne, Te-ai facut Dumnezeul lui.

23. Asadar, Doamne, cuvantul pe care l-ai grait Tu acum despre robul Tau si despre casa lui, intareste-l pe veci, si fa cum ai zis Tu.

24. Sa ramana si sa se preamareasca numele Tau in veci, ca sa se zica ca Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel, este Dumnezeu peste Israel, si casa robului Tau David sa fie tare inaintea fetei Tale.

25. Caci Tu, Dumnezeul meu, ai descoperit robului Tau ca-i vei zidi casa, de aceea robul Tau a si indraznit sa se roage inaintea Ta.

26. Si acum, Doamne, Tu esti adevaratul Dumnezeu si Tu ai vestit despre robul Tau astfel de lucruri bune.

27. Incepe dar a binecuvanta casa robului Tau, ca sa fie ea vesnica inaintea fetei Tale. Caci daca Tu, Doamne, o vei binecuvanta, binecuvantata va fi ea in veci".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***