Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 57

1. Dreptul piere si nimeni nu ia aminte; se duc oamenii cinstiti st nimanui nu-i pasa ca din pricina rautatii a pierit cel drept.

2. El intra in pace in groapa. Cel care umbla pe calea cea dreapta se odihneste in salasurile sale.

3. Dar voi, feciori de vrajitoare, neam de stricati si desfranati, apropiati-va.

4. De cine va bateti joc? La cine va strambati si scoateti limba? Nu sunteti voi copii pacatosi, neam de mincinosi?

5. Ardeti de pofta pe langa idolii de sub orice copac verde si jertfiti pe fii in albia raurilor si in pesteri.

6. Pietrele cele lucioase ale raurilor sunt partea ta! Iata, iata sortul tau! Lor le aduci jertfa cu turnare si prinoase! Pot Eu sa fiu multumit de aceasta?

7. Pe un munte inalt si ridicat iti asezi patul tau si acolo te urci ca sa aduci jertfa ta!

8. Dupa usa, in dosul usorilor, ai pus amintirea ta; si departe de Mine tu desfaci patul tau, te urci si il mai largesti, faci legamant cu ei, iti place sa te culci cu ei...

9. Tu alergi dupa Melec cu untdelemn si cu miresme multe; tu trimiti solii tai departe, si te cobori pana la locuinta mortilor.

10. Calatoria ta cea lunga te oboseste, dar nu zici: "Nu-mi mai trebuie!" Tu gasesti insa puteri noi, pentru aceasta tu nu te dai batut!

11. De cine iti era frica? De cine te temeai ca sa Ma manii pe Mine, sa nu-ti mai aduci aminte si nici sa nu-ti mai pese? Fiindca n-am deschis gura si am inchis ochii, tu nu te-ai temut de Mine!

12. Eu iti voi face stiuta dreptatea ta, caci lucrurile tale nu slujesc la nimic.

13. Cand tu vei striga, sa te izbaveasca idolii tai! Pe toti ii va duce vantul Si o suflare ii va face nevazuti! Dar cel care isi pune nadejdea in Mine va mosteni pamantul si va stapani in muntele cel sfant.

14. Si li se va zice: Gatiti, gatiti, faceti drum, dati la o parte orice piedica din calea poporului Meu.

15. Ca asa zice Domnul, a Carui locuinta este vesnica si al Carui nume este sfant: Salasluiesc intr-un loc inalt si sfant si sunt cu cei smeriti si infranti, ca sa inviorez pe cei cu duhul umilit si sa imbarbatez pe cei cu inima franta.

16. Caci nu vreau sa cert totdeauna si sa starui in manie, caci inaintea Mea ar cadea in nesimtire duhul si sufletele pe care le-am creat.

17. Pentru faradelegea sa, M-am intaratat o clipa si, stand ascuns, l-am lovit intru mania Mea. Si el, razvratit, mergea pe calea inimii sale!

18. Am vazut caile sale si il voi vindeca, il voi povatui, il voi odihni si il voi mangaia.

19. Si cei care il jeleau vor izbucni in cantari de multumire. Pace, pace celor de aproape si celor de departe, zice Domnul, si Eu il voi tamadui.

20. Cei fara de lege sunt ca marea cea inviforata, care nu se poate astampara si valurile ei scormonesc tina si namol.

21. Cei fara de lege n-au pace, zice Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***