Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 34

1. Apropiati-va, voi neamuri, si ascultati, si voi popoare, luati aminte; sa asculte pamantul si cei ce-l locuiesc, lumea cu toate fapturile ei.

2. Ca Domnul este maniat asupra popoarelor, cu urgie impotriva ostirii lor. El le nimiceste si le da la junghiere;

3. Mortii lor vor fi aruncati pe camp, cadavrele lor greu vor mirosi si prin munti vor serpui paraiase din sangele lor.

4. Toata ostirea cerului se va topi, cerurile se vor strange ca un sul de hartie si toata ostirea lor va cadea cum cad frunzele de vita si cele de smochin.

5. Ca s-a imbatat de manie in ceruri sabia Domnului si iata ca asupra lui Edom coboara, asupra poporului harazit pedepsei.

6. Sabia Domnului este plina de sange, acoperita de grasime, de sange de miei si de tapi, de grasimea rarunchilor de berbeci. Ca Domnul face jertfa la Botra si mare junghiere in tara lui Edom.

7. Bivolii cad impreuna cu ei, si boii cu taurii. Si pamantul se imbata de sangele lor si pulberea de grasime este plina.

8. Caci aceasta este ziua de razbunare a Domnului, an de rasplatire pentru pricina Sionului!

9. Raurile in pacura se vor preface si pulberea in pucioasa. Pamantul lui va fi pucioasa arzatoare,

10. Zi si noapte. Niciodata nu se va mai stinge in veci de veci si din neam in neam se va inalta vapaia si fumul lui. Pe veci el va ramane pustiu si nimeni pe acolo nu va trece.

11. Pelicanul si ariciul vor fi stapanii lui, bufnita si corbul, locuitorii lui. Si pe deasupra, Domnul va intinde peste el franghia nimicirii si cumpana pustiirii. Si oameni cu chip de tap intr-insul vor locui si de vita buna socotiti vor fi.

12. Nu se va pomeni acolo de nici un regat si toti printii lui vor fi nimiciti.

13. In palatele lui vor creste spini, iar in turnurile daramate maracini si urgie. Acolo va fi salasul sacalilor si adapostul strutilor.

14. Caini si pisici salbatice se vor pripasi pe acolo si fapturi omenesti cu chip de tap se vor strange (fara numar). Acolo vor zabovi naluci ce umbla noaptea si in acele locuri isi vor gasi odihna.

15. Acolo isi va face sarpele cuibul, si va depune oua in el, va cloci si va scoate pui. Acolo se vor strange vulturii de prada si in acele locuri se vor gasi cu totii.

16. Cercetati cartea Domnului si cititi, ca nimic din acestea nu lipseste. Caci gura Domnului a poruncit si suflarea Lui le-a adunat.

17. El singur a aruncat sortii si mana Lui le-a impartit pamantul cu funia. Pentru totdeauna ei le vor stapani si in el vor locui din neam in neam.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***