Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 11

1. Atunci m-a ridicat Duhul si m-a dus la poarta de rasarit a templului Domnului, care este spre rasarit. Si iata in poarta, la intrare, erau douazeci si cinci de oameni si in mijlocul lor am vazut pe Iaazania, fiul lui Azur, si pe Pelatia, fiul lui Benaia, capeteniile poporului.

2. Si mi-a zis Domnul: "Fiul omului, iata oamenii care gandesc nelegiuirea si care dau sfaturi rele in cetatea aceasta,

3. Zicand: "Inca n-a venit vremea sa ne zidim case; cetatea este cazanul, iar noi carnea".

4. De aceea prooroceste, fiul omului, prooroceste impotriva lor!"

5. Atunci S-a pogorat peste mine Duhul Domnului si mi-a zis: "Spune: Asa graieste Domnul: Casa lui Israel, cele ce ziceti voi si cele ce va vin in minte le stiu.

6. Multi ati ucis voi in cetatea aceasta si ati umplut ulitele ei de trupuri.

7. De aceea asa zice Domnul Dumnezeu: Ucisii pe care i-ati ingropat in ea sunt carnea, iar ea e caldarea. Pe voi insa va voi scoate din ea.

8. Voi va temeti de sabie, si sabie voi aduce asupra voastra, zice Domnul Dumnezeu.

9. Va voi scoate din ea, va voi da pe mana strainilor si va voi judeca.

10. De sabie veti cadea; la hotarele lui Israel va voi judeca, si veti cunoaste ca Eu sunt Domnul.

11. Cetatea aceasta nu va fi pentru voi cazan, nici voi nu veti fi pentru ea carne; la hotarele lui Israel va voi judeca.

12. Si veti cunoaste ca Eu sunt Domnul, ca nu v-ati purtat dupa poruncile Mele, nici legile Mele nu le-ati implinit, ci v-aii purtat dupa obiceiurile neamurilor care va inconjoara".

13. Pe cand prooroceam eu, Pelatia, fiul lui Benaia, a murit. Atunci eu am cazut cu fata la pamant si am strigat cu glas mare, zicand: "O, Doamne Dumnezeule, oare voiesti sa pierzi ce a mai ramas lui Israel?"

14. Atunci a fost catre mine cuvantul Domnului si mi-a zis:

15. "Fiul omului, acestia sunt fratii tai, fratii tai de un sange cu tine, si toata casa lui Israel, carora locuitorii Ierusalimului le zic: "Departati-va de Domnul! Tara asta noua ni s-a dat de mostenire".

16. La aceasta sa zici: Asa zice Domnul Dumnezeu: Desi i-am departat printre popoare si desi i-am risipit prin tari, totusi voi fi pentru ei un locas sfant in acele tari unde ii voi risipi.

17. Dupa aceea zi: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Va voi aduna de prin popoare si va voi intoarce de prin tarile unde sunteti risipiti si va voi da pamantul lui Israel.

18. Atunci vor veni acolo si vor departa din el toate uraciunile si toti idolii.

19. Si le voi da aceeasi inima si duh nou voi pune in ei; voi scoate din trupul lor inima cea de piatra si le voi da inima de carne,

20. Ca sa urmeze poruncile Mele si legile sa le pazeasca si sa le implineasca; vor fi poporul Meu, iar Eu le voi fi Dumnezeu.

21. Celor a caror inima este legata de idolii lor si de uraciunile lor le voi cere socoteala de purtarea lor", zice Domnul Dumnezeu.

22. Atunci heruvimii si-au intins aripile si rotile erau langa ei, iar slava Dumnezeului lui Israel, sus, deasupra lor.

23. Apoi slava Domnului s-a ridicat din mijlocul cetatii si a stat deasupra muntelui, care se afla spre rasarit de cetate.

24. Atunci iar m-a luat Duhul si m-a dus in Caldeea, la cei robiti, cuprins de vedeniile ce le aveam prin Duhul lui Dumnezeu. Si vedenia pe care o vazusem s-a departat de la mine.

25. Si am spus celor ce au fost dusi in robie toate cuvintele Domnului pe care mi le descoperise El.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***