Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Zaharia 10

1. Cereti de la Domnul ploaie, ploaie de primavara! Domnul scoate fulgerele si va trimite o ploaie imbelsugata pentru toata verdeata de pe camp.

2. Caci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii prorocesc minciuni, visele mint si mangaie cu desertaciuni. De aceea, ei ratacesc ca o turma, sunt nenorociti, pentru ca n-au pastor.

3. "Mania Mea s-a aprins impotriva pastorilor si voi pedepsi pe tapi. Caci Domnul ostirilor Isi cerceteaza turma, casa lui Iuda, si o va face ca pe calul Sau de slava in lupta.

4. Din el va iesi Piatra din capul unghiului, din el va iesi tarusul, din el va iesi arcul de razboi; din el vor iesi toate capeteniile laolalta.

5. Ei vor fi ca niste viteji care calca in picioare noroiul de pe ulite; in lupta, se vor lupta, pentru ca Domnul va fi cu ei; iar calaretii vor fi acoperiti de rusine.

6. Voi intari casa lui Iuda si voi izbavi casa lui Iosif; ii voi aduce inapoi, caci Mi-este mila de ei, si vor fi ca si cand niciodata nu i-as fi lepadat; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul lor, si-i voi asculta.

7. Efraim va fi ca un viteaz; inima lor se va bucura ca de vin; fiii lor vor vedea lucrul acesta si se vor inveseli, inima lor se va bucura in Domnul.

8. Le voi fluiera si-i voi aduna, caci i-am rascumparat, si se vor inmulti cum se inmulteau odinioara.

9. Ii voi risipi printre popoare, si isi vor aduce aminte de Mine in tari departate; vor trai impreuna cu copiii lor si se vor intoarce.

10. Ii voi aduce inapoi din tara Egiptului si-i voi aduna din Asiria; ii voi aduce in tara Galaadului si in Liban, si nu le va ajunge locul.

11. Israel va trece prin stramtorile marii, va lovi valurile marii, si toate adancimile raului Nil se vor usca; mandria Asiriei va fi franta, si toiagul de carmuire al Egiptului va pieri.

12. Ii voi intari in Domnul, si vor umbla in Numele Lui, zice Domnul!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***