Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Samuel 9

1. David a zis: "A mai ramas cineva din casa lui Saul, ca sa-i fac bine din pricina lui Ionatan?"

2. Era un slujitor din casa lui Saul, numit Tiba, pe care l-au adus la David. Imparatul i-a zis: "Tu esti Tiba?" Si el a raspuns: "Robul tau, da!"

3. Imparatul a zis: "Nu mai este nimeni din casa lui Saul ca sa ma port cu el cu o bunatate ca bunatatea lui Dumnezeu?" Si Tiba a raspuns imparatului: "Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare."

4. Imparatul a zis: "Unde este?" Si Tiba a raspuns imparatului: "Este in casa lui Machir, fiul lui Amiel, la Lodebar."

5. Imparatul David l-a trimis sa-l ia din casa lui Machir, fiul lui Amiel, din Lodebar.

6. Si Mefiboset, fiul lui Ionatan, fiul lui Saul, a venit la David, a cazut cu fata la pamant si s-a inchinat. David a zis: "Mefiboset!" Si el a raspuns: "Iata robul tau!"

7. David i-a zis: "Nu te teme, caci vreau sa-ti fac bine din pricina tatalui tau Ionatan. Iti voi da inapoi toate pamanturile tatalui tau Saul, si vei manca intotdeauna la masa mea."

8. El s-a inchinat, si a zis: "Cine este robul tau, ca sa te uiti la un caine mort ca mine?"

9. Imparatul a chemat pe Tiba, slujbasul lui Saul si i-a zis: "Dau fiului stapanului tau tot ce era al lui Saul si tot ce avea toata casa lui.

10. Tu sa lucrezi pamanturile pentru el, tu, fiii tai si robii tai, si sa strangi roadele, ca fiul stapanului tau sa aiba paine de mancare; si Mefiboset, fiul stapanului tau, va manca intotdeauna la masa mea." Si Tiba avea cincisprezece fii si douazeci de robi.

11. El a zis imparatului: "Robul tau va face tot ce porunceste imparatul, domnul meu, robului sau." Si Mefiboset a mancat la masa lui David, ca unul din fiii imparatului.

12. Mefiboset avea un fiu mic, numit Mica, si toti cei ce locuiau in casa lui Tiba erau robii lui Mefiboset.

13. Mefiboset locuia la Ierusalim, caci manca intotdeauna la masa imparatului. El era olog de amandoua picioarele.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***