Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 29

1. Filistenii isi stransesera toate ostile la Afec, si Israel tabarase la fantana lui Izreel.

2. Domnii filistenilor au inaintat cu sutele si miile lor; si David si oamenii lui mergeau mai la coada cu Achis.

3. Domnii filistenilor au zis: "Ce cauta evreii acestia aici?" Si Achis a raspuns domnitorilor filistenilor: "Acesta este David, slujitorul lui Saul, imparatul lui Israel. De mult este cu mine si n-am gasit nici cel mai mic lucru de care sa-l invinuiesc, de la venirea lui si pana in ziua de azi."

4. Dar domnitorii filistenilor s-au maniat pe Achis si i-au zis: "Trimite inapoi pe omul acesta, ca sa se intoarca in locul unde l-ai asezat; sa nu se coboare cu noi pe campul de bataie, ca sa nu ne fie vrajmas in timpul luptei. Si cum ar putea sa se faca omul acesta placut stapanului sau, decat cu capetele oamenilor nostri?

5. Nu este acesta David pentru care cantau jucand: "Saul si-a batut miile lui, iar David zecile lui de mii"?"

6. Achis a chemat pe David si i-a zis: "Viu este Domnul, ca esti un om curat la suflet si-mi place sa te vad mergand si venind cu mine in tabara, caci n-am gasit nimic rau in tine, de la venirea ta la mine pana in ziua de azi; dar nu esti pe placul domnitorilor.

7. Intoarce-te, dar, si mergi in pace, ca sa nu faci nimic neplacut inaintea domnitorilor filistenilor."

8. David a zis lui Achis: "Dar ce am facut si ce ai gasit in robul tau, de cand sunt la tine pana in ziua de azi, ca sa nu merg sa lupt impotriva vrajmasilor domnului meu, imparatul?"

9. Achis a raspuns lui David: "Stiu ca esti placut inaintea mea ca un inger al lui Dumnezeu; dar domnitorii filistenilor au zis: "Sa nu se suie cu noi la lupta."

10. Astfel, scoala-te dis-de-dimineata, tu si slujitorii stapanului tau care au venit cu tine; sculati-va dis-de-dimineata si plecati de indata ce se va lumina."

11. David si oamenii lui s-au sculat de noapte de tot, ca sa plece dimineata si sa se intoarca in tara filistenilor. Si filistenii s-au suit la Izreel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***