Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 21

1. David s-a dus la Nob, la preotul Ahimelec, care a alergat speriat inaintea lui si i-a zis: "Pentru ce esti singur si nu este nimeni cu tine?"

2. David a raspuns preotului Ahimelec: "Imparatul mi-a dat o porunca si mi-a zis: "Nimeni sa nu stie nimic de pricina pentru care te trimit si de porunca pe care ti-am dat-o." Am hotarat un loc de intalnire cu oamenii mei.

3. Acum ce ai la indemana? Da-mi cinci paini sau ce se va gasi."

4. Preotul a raspuns lui David: "N-am paine obisnuita la indemana, ci numai paine sfintita, doar daca oamenii tai s-au ferit de impreunarea cu femei!"

5. David a raspuns preotului: "Ne-am ferit de impreunarea cu femei de trei zile de cand am plecat, si toti oamenii mei sunt curati; de altfel, daca aceasta este o fapta necurata, va fi sfintita negresit azi de acela care o va face."

6. Atunci preotul i-a dat painea sfintita, caci nu era acolo alta paine decat painea pentru punerea inainte, care fusese luata dinaintea Domnului, ca sa fie inlocuita cu paine calda, in clipa cand luasera pe cealalta.

7. Chiar in ziua aceea, se afla acolo inchis inaintea Domnului un om dintre slujitorii lui Saul; era un edomit, numit Doeg, capetenia pastorilor lui Saul.

8. David a zis lui Ahimelec: "N-ai la indemana o sulita sau o sabie? Caci nu mi-am luat cu mine nici sabia, nici armele, pentru ca porunca imparatului era grabnica."

9. Preotul a raspuns: "Iata sabia lui Goliat, filisteanul, pe care l-ai omorat in Valea Terebintilor; este invelita intr-un covor, in dosul efodului; daca vrei s-o iei, ia-o, caci nu este alta aici." Si David a zis: "Nu-i alta ca ea; da-mi-o."

10. David s-a sculat si a fugit chiar in ziua aceea de Saul. A ajuns la Achis, imparatul Gatului.

11. Slujitorii lui Achis i-au zis: "Nu este acesta David, imparatul tarii? Nu este el acela pentru care se canta jucand: "Saul si-a batut miile lui, iar David zecile lui de mii"?"

12. David a pus la inima aceste cuvinte si a avut o mare frica de Achis, imparatul Gatului.

13. A facut pe nebunul inaintea lor; facea nazdravanii inaintea lor; facea zgarieturi pe usile portilor si lasa sa-i curga balele pe barba.

14. Achis a zis slujitorilor sai: "Vedeti bine ca omul acesta si-a pierdut mintile; pentru ce mi-l aduceti?

15. Oare duc lipsa de nebuni, de-mi aduceti pe acesta si ma faceti martor la nazdravaniile lui? Sa intre el in casa mea?"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***