Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Imparati (2 Regi) 13

1. In al douazeci si treilea an al lui Ioas, fiul lui Ahazia, imparatul lui Iuda, a inceput sa domneasca peste Israel la Samaria Ioahaz, fiul lui Iehu. A domnit saptesprezece ani.

2. El a facut ce este rau inaintea Domnului; a savarsit aceleasi pacate ca Ieroboam, fiul lui Nebat, care facuse pe Israel sa pacatuiasca, si nu s-a abatut de la ele.

3. Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Israel si i-a dat in mainile lui Hazael, imparatul Siriei, si in mainile lui Ben-Hadad, fiul lui Hazael, tot timpul cat au trait imparatii acestia.

4. Ioahaz s-a rugat Domnului. Domnul l-a ascultat, caci a vazut apasarea sub care tinea imparatul Siriei pe Israel,

5. si Domnul a dat un izbavitor lui Israel. Copiii lui Israel au scapat din mainile sirienilor si au locuit in corturile lor ca mai inainte.

6. Dar nu s-au abatut de la pacatele casei lui Ieroboam, care facuse pe Israel sa pacatuiasca; s-au dedat si ei la ele, si chiar idolul Astarteii statea inca in picioare la Samaria.

7. Din tot poporul lui Ioahaz, Domnul nu-i lasase decat cincizeci de calareti, zece care si zece mii de pedestri; caci imparatul Siriei ii prapadise si-i facuse ca pulberea pe care o calci in picioare.

8. Celelalte fapte ale lui Ioahaz, tot ce a facut el si ispravile lui nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Israel?

9. Ioahaz a adormit cu parintii sai, si l-au ingropat la Samaria. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Ioas.

10. In al treizeci si saptelea an al lui Ioas, imparatul lui Iuda, a inceput sa domneasca peste Israel la Samaria Ioas, fiul lui Ioahaz. A domnit saisprezece ani.

11. El a facut ce este rau inaintea Domnului; nu s-a abatut de la niciunul din pacatele lui Ieroboam, fiul lui Nebat, care facuse pe Israel sa pacatuiasca, si s-a dedat la ele ca si el.

12. Celelalte fapte ale lui Ioas, tot ce a facut el, ispravile lui si razboiul pe care l-a avut cu Amatia, imparatul lui Iuda, nu sunt scrise oare in cartea Cronicilor imparatilor lui Israel?

13. Ioas a adormit cu parintii sai. Si pe scaunul lui de domnie s-a suit Ieroboam. Ioas a fost ingropat la Samaria cu imparatii lui Israel.

14. Elisei s-a imbolnavit de o boala de care a murit. Ioas, imparatul lui Israel, s-a coborat la el, a plans pe fata lui si a zis: "Parinte, parinte! Carul lui Israel si calarimea lui."

15. Elisei i-a zis: "Ia un arc si sageti!" Si a luat un arc si niste sageti!

16. Apoi Elisei a zis imparatului lui Israel: "Incordeaza arcul cu mana ta." Si dupa ce l-a incordat cu mana lui, Elisei si-a pus mainile pe mainile imparatului

17. si a zis: "Deschide fereastra dinspre rasarit." Si a deschis-o. Elisei a zis: "Trage." Si a tras. Elisei a zis: "Aceasta este o sageata de izbavire din partea Domnului, o sageata de izbavire impotriva sirienilor: vei bate pe sirieni la Afec pana ii vei nimici."

18. Elisei a mai zis: "Ia sageti." Si a luat. Elisei a zis imparatului lui Israel: "Loveste in pamant!" Si a lovit de trei ori, apoi s-a oprit.

19. Omul lui Dumnezeu s-a maniat pe el si a zis: "Trebuia sa lovesti de cinci sau sase ori: atunci ai fi batut pe sirieni pana i-ai fi nimicit, acum ii vei bate numai de trei ori."

20. Elisei a murit si a fost ingropat. In anul urmator, au intrat in tara niste cete de moabiti.

21. Si, pe cand ingropau un om, iata ca au zarit una din aceste cete si au aruncat pe omul acela in mormantul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioare.

22. Hazael, imparatul Siriei, asuprise pe Israel tot timpul vietii lui Ioahaz.

23. Dar Domnul S-a indurat de ei si a avut mila de ei, Si-a intors fata spre ei din pricina legamantului Sau cu Avraam, Isaac si Iacov, n-a vrut sa-i nimiceasca, si pana acum nu i-a lepadat de la fata Lui.

24. Hazael, imparatul Siriei, a murit, si in locul lui a domnit fiul sau Ben-Hadad.

25. Ioas, fiul lui Ioahaz, a luat inapoi din mainile lui Ben-Hadad, fiul lui Hazael, cetatile luate de Hazael de la Ioahaz, tatal sau, in timpul razboiului. Ioas l-a batut de trei ori si a luat inapoi cetatile lui Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***