Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 9

1. Domnul a vorbit lui Moise, in pustiul Sinai, in luna intai a anului al doilea, dupa iesirea lor din tara Egiptului. Si a zis:

2. "Copiii lui Israel sa praznuiasca Pastile la vremea hotarata.

3. Sa il praznuiti la vremea hotarata, in a paisprezecea zi a lunii acesteia, seara; sa il praznuiti dupa toate legile si dupa toate poruncile privitoare la el."

4. Moise a vorbit copiilor lui Israel sa praznuiasca Pastile.

5. Si au praznuit Pastile in a paisprezecea zi a lunii intai, seara, in pustiul Sinai; copiii lui Israel au facut intocmai dupa toate poruncile pe care le daduse lui Moise, Domnul.

6. S-a intamplat ca niste oameni, fiind necurati din pricina ca se atinsesera de un mort, nu puteau praznui Pastile in ziua aceea. Ei s-au infatisat in aceeasi zi inaintea lui Moise si inaintea lui Aaron.

7. Si oamenii aceia au zis lui Moise: "Noi suntem necurati din pricina unui mort; de ce sa fim nevoiti sa nu ne aducem la vremea hotarata darul cuvenit Domnului in mijlocul copiilor lui Israel?"

8. Moise le-a raspuns: "Asteptati sa vad ce va porunceste Domnul."

9. Si Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

10. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Daca cineva dintre voi sau dintre urmasii vostri este necurat din pricina unui mort, sau este intr-o calatorie lunga, totusi sa praznuiasca Pastile in cinstea Domnului.

11. Si sa il praznuiasca in luna a doua, in ziua a paisprezecea, seara; sa il manance cu azime si cu ierburi amare.

12. Sa nu lase din el nimic pana a doua zi dimineata si sa nu franga niciun os din el. Sa il praznuiasca dupa toate poruncile privitoare la Pasti.

13. Daca cineva nu este necurat, nici nu este in calatorie si totusi nu praznuieste Pastile, sufletul acela sa fie nimicit din poporul lui; pentru ca n-a adus darul cuvenit Domnului la vremea hotarata, omul acela sa-si ia pedeapsa pentru pacatul lui.

14. Daca un strain, care locuieste intre voi, praznuieste Pastile Domnului, sa se tina de legile si poruncile privitoare la Pasti. Aceeasi lege sa fie intre voi, pentru strain ca si pentru bastinas."

15. In ziua cand a fost asezat Cortul, norul a acoperit locasul Cortului intalnirii; si, de seara pana dimineata, deasupra Cortului era ca infatisarea unui foc.

16. Intotdeauna era asa: ziua, norul acoperea Cortul, iar noaptea, avea infatisarea unui foc.

17. Cand se ridica norul de pe Cort, porneau si copiii lui Israel; si acolo unde se oprea norul, tabarau si copiii lui Israel.

18. Copiii lui Israel porneau dupa porunca Domnului si tabarau dupa porunca Domnului; tabarau atata vreme cat ramanea norul deasupra Cortului.

19. Cand norul ramanea mai multa vreme deasupra Cortului, copiii lui Israel ascultau de porunca Domnului si nu porneau.

20. Cand norul ramanea mai putine zile deasupra Cortului, ei tabarau dupa porunca Domnului si porneau dupa porunca Domnului.

21. Daca norul se oprea de seara pana dimineata si se ridica dimineata, atunci porneau si ei. Daca norul se ridica dupa o zi si o noapte, atunci porneau si ei.

22. Daca norul se oprea deasupra Cortului doua zile, sau o luna, sau un an, copiii lui Israel ramaneau tabarati si nu porneau; si cand se ridica, porneau si ei.

23. Tabarau dupa porunca Domnului si porneau dupa porunca Domnului; ascultau de porunca Domnului, de porunca Domnului data prin Moise.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***