Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 7

1. Cand a ispravit Moise de asezat Cortul, l-a uns si l-a sfintit impreuna cu toate uneltele lui, precum si altarul cu toate uneltele lui; le-a uns si le-a sfintit.

2. Atunci mai marii lui Israel, capeteniile caselor parintilor lor, si-au adus darurile lor: acestia erau mai marii semintiilor, care luasera parte la numaratoare.

3. Ei si-au adus ca dar inaintea Domnului: sase care acoperite si doisprezece boi, adica un car la doua capetenii si un bou de fiecare capetenie; si le-au adus inaintea Cortului.

4. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

5. "Ia de la ei aceste lucruri si sa le intrebuintezi pentru slujba Cortului intalnirii; sa le dai levitilor, fiecaruia dupa cum cere slujba lui."

6. Moise a luat carele si boii si le-a dat Levitilor.

7. A dat doua care si patru boi fiilor lui Gherson, dupa cum cereau slujbele lor;

8. a dat patru care si opt boi fiilor lui Merari, dupa cum cereau slujbele lor, sub carmuirea lui Itamar, fiul preotului Aaron.

9. Dar n-a dat niciunul fiilor lui Chehat, pentru ca, dupa cum cereau slujbele lor, ei trebuiau sa duca lucrurile sfinte pe umeri.

10. Capeteniile si-au adus darurile pentru tarnosirea altarului, in ziua cand l-au uns; capeteniile si-au adus darurile inaintea altarului.

11. Domnul a zis lui Moise: "Capeteniile sa vina unul cate unul, si anume fiecare in cate o zi deosebita, ca sa-si aduca darul pentru tarnosirea altarului."

12. Cel ce si-a adus darul in ziua intai, a fost Nahson, fiul lui Aminadab, din semintia lui Iuda.

13. El a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

14. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie,

15. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

16. un tap, pentru jertfa de ispasire;

17. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Nahson, fiul lui Aminadab.

18. A doua zi, si-a adus darul Netaneel, fiul lui Tuar, capetenia lui Isahar.

19. El a adus: o farfurie de argint in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

20. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

21. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

22. un tap, pentru jertfa de ispasire;

23. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Netaneel, fiul lui Tuar.

24. A treia zi, capetenia fiilor lui Zabulon, Eliab, fiul lui Helon,

25. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

26. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

27. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

28. un tap, pentru jertfa de ispasire;

29. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Eliab, fiul lui Helon.

30. A patra zi, capetenia fiilor lui Ruben, Elitur, fiul lui Sedeur,

31. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

32. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

33. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

34. un tap, pentru jertfa de ispasire;

35. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Elitur, fiul lui Sedeur.

36. A cincea zi, capetenia fiilor lui Simeon, Selumiel, fiul lui Turisadai,

37. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

38. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

39. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

40. un tap, pentru jertfa de ispasire;

41. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul de mancare al lui Selumiel, fiul lui Turisadai.

42. A sasea zi, capetenia fiilor lui Gad, Eliasaf, fiul lui Deuel,

43. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

44. o catuie de aur de zece sicli, plina cu tamaie;

45. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

46. un tap, pentru jertfa de ispasire;

47. si, pentru jertfa de multumire, doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Eliasaf, fiul lui Deuel.

48. A saptea zi, capetenia fiilor lui Efraim, Elisama, fiul lui Amihud,

49. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

50. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

51. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

52. un tap, pentru jertfa de ispasire;

53. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Elisama, fiul lui Amihud.

54. A opta zi, capetenia fiilor lui Manase, Gamliel, fiul lui Pedahtur,

55. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

56. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

57. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

58. un tap, pentru jertfa de ispasire;

59. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Gamliel, fiul lui Pedahtur.

60. A noua zi, capetenia fiilor lui Beniamin, Abidan, fiul lui Ghideoni,

61. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

62. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

63. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

64. un tap, pentru jertfa de ispasire;

65. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Abidan, fiul lui Ghideoni.

66. A zecea zi, capetenia fiilor lui Dan, Ahiezer, fiul lui Amisadai,

67. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

68. o catuie de aur, plina cu tamaie;

69. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

70. un tap, pentru jertfa de ispasire;

71. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Ahiezer, fiul lui Amisadai.

72. A unsprezecea zi, capetenia fiilor lui Aser, Paguiel, fiul lui Ocran,

73. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

74. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

75. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

76. un tap, pentru jertfa de ispasire;

77. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Paguiel, fiul lui Ocran.

78. A douasprezecea zi, capetenia fiilor lui Neftali, Ahira, fiul lui Enan,

79. a adus: o farfurie de argint, in greutate de o suta treizeci de sicli, un lighean de argint, de saptezeci de sicli, dupa siclul Sfantului Locas, amandoua pline cu floare de faina framantata cu untdelemn, pentru darul de mancare;

80. o catuie de aur, de zece sicli, plina cu tamaie;

81. un vitel, un berbec, un miel de un an, pentru arderea de tot;

82. un tap, pentru jertfa de ispasire;

83. si, pentru jertfa de multumire: doi boi, cinci berbeci, cinci tapi, cinci miei de un an. Acesta a fost darul lui Ahira, fiul lui Enan.

84. Acestea au fost darurile aduse de capeteniile lui Israel pentru tarnosirea altarului, in ziua cand l-au uns. Au fost douasprezece farfurii de argint, douasprezece lighene de argint, douasprezece catui de aur;

85. fiecare farfurie de argint cantarea o suta treizeci de sicli, si fiecare lighean cantarea saptezeci de sicli, asa ca argintul acestor unelte se ridica in totul la doua mii patru sute de sicli, dupa siclul Sfantului Locas.

86. Au fost douasprezece catui de aur pline cu tamaie, cate zece sicli catuia, dupa siclul Sfantului Locas; aurul catuilor se ridica in totul la o suta douazeci de sicli.

87. Toate dobitoacele pentru arderea de tot au fost doisprezece vitei, doisprezece berbeci, doisprezece miei de un an, cu darurile de mancare obisnuite, doisprezece tapi, pentru jertfa de ispasire.

88. Toate dobitoacele pentru jertfa de multumire: douazeci si patru de boi, saizeci de berbeci, saizeci de tapi, saizeci de miei de un an. Acestea au fost darurile aduse pentru tarnosirea altarului, dupa ce l-au uns.

89. Cand intra Moise in Cortul intalnirii ca sa vorbeasca cu Domnul, auzea glasul care-i vorbea de pe capacul ispasirii care era asezat pe chivotul marturiei, intre cei doi heruvimi. Si vorbea cu Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***