Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 20

1. Toata adunarea copiilor lui Israel a ajuns in pustiul Tin in luna intai. Si poporul s-a oprit la Cades. Acolo a murit si a fost ingropata Maria.

2. Adunarea n-avea apa. Si s-au rasculat impotriva lui Moise si impotriva lui Aaron.

3. Poporul a cautat cearta cu Moise. Ei au zis: "Ce bine ar fi fost sa fi murit noi, cand au murit fratii nostri inaintea Domnului!

4. Pentru ce ati adus adunarea Domnului in pustiul acesta, ca sa murim in el noi si vitele noastre?

5. Pentru ce ne-ati scos din Egipt si ne-ati adus in acest loc rau, unde nu este nici loc de semanat, nici smochin, nici vita, nici rodiu, nici apa de baut?"

6. Moise si Aaron au plecat de la adunare si s-au dus la usa Cortului intalnirii. Au cazut cu fata la pamant si li s-a aratat slava Domnului.

7. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

8. "Ia toiagul si cheama adunarea, tu si fratele tau Aaron. Sa vorbiti stancii acesteia in fata lor, si ea va da apa. Sa le scoti astfel apa din stanca si sa adapi adunarea si vitele lor."

9. Moise a luat toiagul dinaintea Domnului, cum ii poruncise Domnul.

10. Moise si Aaron au chemat adunarea inaintea stancii. Si Moise le-a zis: "Ascultati, razvratitilor! Vom putea noi oare sa va scoatem apa din stanca aceasta?"

11. Apoi Moise a ridicat mana si a lovit stanca de doua ori cu toiagul. Si a iesit apa din belsug, asa incat a baut si adunarea, si au baut si vitele.

12. Atunci Domnul a zis lui Moise: "Pentru ca n-ati crezut in Mine, ca sa Ma sfintiti inaintea copiilor lui Israel, nu voi veti duce adunarea aceasta in tara pe care i-o dau."

13. Acestea sunt apele Meriba unde s-au certat copiii lui Israel cu Domnul care a fost sfintit intre ei.

14. De la Cades, Moise a trimis niste soli la imparatul Edomului, ca sa-i spuna: "Asa vorbeste fratele tau, Israel: Tu stii toate suferintele prin care am trecut.

15. Parintii nostri s-au coborat in Egipt si am locuit acolo multa vreme. Dar egiptenii ne-au chinuit, pe noi si pe parintii nostri.

16. Am strigat catre Domnul, si El ne-a auzit glasul. A trimis un Inger si ne-a scos din Egipt. Si iata ca suntem la Cades, cetate care se afla la marginea tinutului tau.

17. Lasa-ne sa trecem prin tara ta; nu vom trece nici prin ogoare, nici prin vii si nici nu vom bea apa din fantani; vom merge pe drumul imparatesc, fara sa ne abatem la dreapta sau la stanga, pana vom trece de tinutul tau."

18. Edom i-a raspuns: "Sa nu cumva sa treci pe la mine, caci altfel iti voi iesi inainte cu sabia."

19. Copiii lui Israel i-au zis: "Vom merge pe drumul cel mare; si daca vom bea din apa ta, eu si turmele mele, iti voi plati pretul; nu-ti cer altceva decat sa trec cu picioarele!"

20. El a raspuns: "Sa nu cumva sa treci!" Si Edom i-a iesit inainte cu multa gloata si cu mana tare.

21. Astfel Edom n-a vrut sa lase pe Israel sa treaca prin tinutul lui. Si Israel s-a abatut de la el.

22. Toata adunarea copiilor lui Israel a plecat de la Cades si a ajuns la muntele Hor.

23. Domnul a zis lui Moise si lui Aaron, langa muntele Hor, la hotarele tarii lui Edom:

24. "Aaron are sa fie adaugat la poporul lui; caci nu va intra in tara pe care o dau copiilor lui Israel, pentru ca v-ati impotrivit poruncii Mele, la apele Meriba.

25. Ia pe Aaron si pe fiul sau Eleazar si suie-i pe muntele Hor.

26. Dezbraca pe Aaron de vesmintele lui si imbraca pe fiul sau Eleazar cu ele. Acolo va fi adaugat Aaron la poporul lui si va muri."

27. Moise a facut ce-i poruncise Domnul. S-au suit pe muntele Hor, in fata intregii adunari.

28. Moise a dezbracat pe Aaron de vesmintele lui si a imbracat cu ele pe fiul sau Eleazar. Aaron a murit acolo, pe varful muntelui. Moise si Eleazar s-au coborat de pe munte.

29. Toata adunarea a vazut ca Aaron murise, si toata casa lui Israel a plans pe Aaron treizeci de zile.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***