Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 15

1. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

2. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Cand veti intra in tara pe care v-o dau ca sa va asezati locuintele in ea,

3. si veti aduce Domnului o jertfa mistuita de foc, fie o ardere de tot, fie o jertfa adusa pentru implinirea unei juruinte, sau ca dar de bunavoie, sau la sarbatorile voastre, ca sa faceti din cirezile sau turmele voastre un miros placut Domnului,

4. cel ce isi va aduce darul sau Domnului, sa aduca Domnului ca dar de mancare a zecea parte dintr-o efa de floare de faina framantata intr-un sfert de hin de untdelemn;

5. iar vin pentru jertfa de bautura la arderea de tot sau la jertfa, sa aduca un sfert de hin de fiecare miel.

6. Pentru un berbec sa aduci ca dar de mancare doua zecimi de efa din floarea fainii framantata intr-o treime de hin de untdelemn

7. si sa faci o jertfa de bautura de o treime de hin de vin, ca dar de mancare de un miros placut Domnului.

8. Daca aduci un vitel, fie ca ardere de tot, fie ca jertfa pentru implinirea unei juruinte, sau ca jertfa de multumire Domnului,

9. sa aduci ca dar de mancare, impreuna cu vitelul, trei zecimi de efa din floarea fainii framantata intr-o jumatate de hin de untdelemn

10. si sa faci o jertfa de bautura de o jumatate de hin de vin: aceasta este o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

11. Asa sa se faca pentru fiecare bou, pentru fiecare berbec, pentru fiecare miel sau ied.

12. Dupa numarul vitelor, asa sa faceti pentru fiecare, dupa numarul lor.

13. Asa sa faca lucrurile acestea orice bastinas, cand va aduce o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

14. Daca un strain, care locuieste la voi sau care se va gasi in viitor in mijlocul vostru, aduce o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului, s-o aduca in acelasi fel ca voi.

15. Sa fie o singura lege pentru toata adunarea, atat pentru voi, cat si pentru strainul care locuieste in mijlocul vostru; aceasta sa fie o lege necurmata printre urmasii vostri: cu strainul sa fie ca si cu voi, inaintea Domnului.

16. O singura lege si o singura porunca sa fie atat pentru voi, cat si pentru strainul care locuieste printre voi."

17. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:

18. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Cand veti intra in tara in care va voi duce

19. si cand veti manca paine din tara aceea, sa luati intai un dar ridicat pentru Domnul.

20. Ca dar ridicat sa aduceti o turta din parga plamadelii voastre; s-o aduceti cum aduceti darul care se ia intai din arie.

21. Din parga plamadelii voastre sa luati intai un dar ridicat pentru Domnul, din neam in neam.

22. Daca pacatuiti fara voie si nu paziti toate poruncile pe care le-a facut cunoscut lui Moise, Domnul,

23. tot ce v-a poruncit Domnul prin Moise, din ziua cand a dat Domnul porunci si mai tarziu din neam in neam;

24. daca pacatul a fost facut fara voie si fara sa stie adunarea, toata adunarea sa aduca un vitel ca ardere de tot de un miros placut Domnului, impreuna cu darul sau de mancare si cu jertfa sa de bautura, dupa randuielile asezate; sa mai aduca si un tap ca jertfa de ispasire.

25. Preotul sa faca ispasire pentru toata adunarea copiilor lui Israel si li se va ierta; caci au pacatuit fara voie si si-au adus darul lor, o jertfa mistuita de foc in cinstea Domnului si o jertfa de ispasire inaintea Domnului, pentru pacatul pe care l-au savarsit fara voie.

26. Se va ierta intregii adunari a copiilor lui Israel si strainului care locuieste in mijlocul lor, caci tot poporul a pacatuit fara voie.

27. Daca unul singur a pacatuit fara voie, sa aduca o capra de un an ca jertfa pentru pacat.

28. Preotul sa faca ispasire pentru cel ce a pacatuit fara voie inaintea Domnului; cand va face ispasire pentru el, i se va ierta.

29. Atat pentru bastinasul dintre copiii lui Israel, cat si pentru strainul care locuieste in mijlocul lor, sa fie aceeasi lege; cand va pacatui fara voie.

30. Dar daca cineva, fie bastinas, fie strain, pacatuieste cu voie, huleste pe Domnul: acela va fi nimicit din mijlocul poporului sau,

31. caci a nesocotit cuvantul Domnului si a calcat porunca Lui; va fi nimicit si isi va lua astfel pedeapsa pentru nelegiuirea lui.

32. Cand erau copiii lui Israel in pustiu, au gasit pe un om strangand lemne in ziua Sabatului.

33. Cei ce-l gasisera strangand lemne, l-au adus la Moise, la Aaron si la toata adunarea.

34. L-au aruncat in temnita, caci nu se spusese ce trebuiau sa-i faca.

35. Domnul a zis lui Moise: "Omul acesta sa fie pedepsit cu moartea, toata adunarea sa-l ucida cu pietre afara din tabara."

36. Toata adunarea l-a scos afara din tabara si l-a ucis cu pietre; si a murit, cum poruncise lui Moise, Domnul.

37. Domnul a zis lui Moise:

38. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le sa-si faca, din neam in neam, un ciucure la colturile vesmintelor lor si sa puna un fir albastru peste ciucurele acesta din colturile vesmintelor.

39. Cand veti avea ciucurele acesta, sa va uitati la el si sa va aduceti aminte de toate poruncile Domnului, ca sa le impliniti si sa nu urmati dupa poftele inimilor voastre si dupa poftele ochilor vostri, ca sa va lasati tarati la curvie.

40. Sa va aduceti astfel aminte de poruncile Mele, sa le impliniti si sa fiti sfinti pentru Dumnezeul vostru.

41. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru care v-am scos din tara Egiptului, ca sa fiu Dumnezeul vostru."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***