Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910111213
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Neemia 4

1. Cand a auzit Sanbalat ca zidim iarasi zidul, s-a maniat si s-a suparat foarte tare. Si-a batut joc de iudei

2. si a zis inaintea fratilor sai si inaintea ostasilor Samariei: "La ce lucreaza acesti iudei neputinciosi? Oare vor fi lasati sa lucreze? Oare vor jertfi? Oare vor ispravi? Oare vor da ei viata unor pietre inmormantate sub mormane de praf si arse de foc?"

3. Tobia, amonitul, era langa el si a zis: "Sa zideasca numai! Daca se va sui o vulpe, le va darama zidul lor de piatra."

4. "Asculta, Dumnezeul nostru, cum suntem batjocoriti! Fa sa cada ocarile lor asupra capului lor si da-i prada pe un pamant unde sa fie robi.

5. Nu le ierta faradelegea, si pacatul lor sa nu fie sters dinaintea Ta; caci au necajit pe cei ce zidesc."

6. Am zidit zidul, care a fost ispravit pretutindeni pana la jumatate din inaltimea lui. Si poporul lucra cu inima.

7. Dar Sanbalat, Tobia, arabii, amonitii si asdodienii s-au suparat foarte tare cand au auzit ca dregerea zidurilor inainta si ca sparturile incepeau sa se astupe.

8. S-au unit toti impreuna ca sa vina impotriva Ierusalimului si sa-i faca stricaciuni.

9. Ne-am rugat Dumnezeului nostru si am pus o straja zi si noapte ca sa ne apere impotriva loviturilor lor.

10. Insa Iuda zicea: "Puterile celor ce duc poverile slabesc, si daramaturile sunt multe; nu vom putea sa zidim zidul."

11. Si vrajmasii nostri ziceau: "Nu vor sti si nu vor vedea nimic pana vom ajunge in mijlocul lor; ii vom ucide si vom face astfel sa inceteze lucrarea."

12. Si iudeii care locuiau langa ei, au venit de zece ori si ne-au instiintat despre toate locurile pe unde veneau la noi.

13. De aceea am pus in locurile cele mai de jos dinapoia zidului si in locurile tari poporul, pe familii, i-am asezat pe toti cu sabiile, sulitele si arcurile lor.

14. M-am uitat si, sculandu-ma, am zis mai marilor, dregatorilor si celuilalt popor: "Nu va temeti de ei! Aduceti-va aminte de Domnul cel mare si infricosat si luptati pentru fratii vostri, pentru fiii vostri si fetele voastre, pentru nevestele voastre si pentru casele voastre!"

15. Cand au auzit vrajmasii nostri ca am fost instiintati, Dumnezeu le-a nimicit planul, si ne-am intors cu totii la zid, fiecare la lucrarea lui.

16. Din ziua aceea, jumatate din oamenii mei lucrau, iar cealalta jumatate era inarmata cu sulite, cu scuturi, cu arcuri si cu platose. Capeteniile erau inapoia intregii case a lui Iuda.

17. Cei ce zideau zidul si cei ce duceau sau incarcau poverile, cu o mana lucrau, iar cu alta tineau arma.

18. Fiecare din ei, cand lucra, isi avea sabia incinsa la mijloc. Cel ce suna din trambita statea langa mine.

19. Am zis mai marilor, dregatorilor si celuilalt popor: "Lucrarea este mare si intinsa, si noi suntem risipiti pe zid, departe unii de altii.

20. La sunetul trambitei sa va strangeti la noi, spre locul de unde o veti auzi. Dumnezeul nostru va lupta pentru noi."

21. Asa faceam lucrarea: jumatate din noi stand cu sulita in mana din zorii zilei pana la ivirea stelelor.

22. In acelasi timp, am mai zis poporului: "Fiecare sa petreaca noaptea in Ierusalim cu slujitorul lui; noaptea sa facem de straja, iar ziua sa lucram."

23. Si nu ne-am dezbracat de haine, nici eu, nici fratii mei, nici slujitorii mei, nici oamenii de straja care erau sub porunca mea. Fiecare se ducea cu armele la apa.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***