Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 7

1. S-a intamplat, pe vremea lui Ahaz, fiul lui Iotam, fiul lui Ozia, imparatul lui Iuda, ca Retin, imparatul Siriei, s-a suit cu Pecah, fiul lui Remalia, imparatul lui Israel, impotriva Ierusalimului, ca sa-l bata; dar n-a putut sa-l bata.

2. Cand au venit si au spus casei lui David: "Sirienii au tabarat in Efraim!", a tremurat inima lui Ahaz si inima poporului sau, cum se clatina copacii din padure cand bate vantul.

3. Atunci Domnul a zis lui Isaia: "Iesi inaintea lui Ahaz, tu si fiul tau Sear-Iasub, la capatul canalului de apa al iazului de sus, pe drumul care duce la ogorul inalbitorului

4. si spune-i: "Ia seama si fii linistit; nu te teme de nimic, si sa nu ti se inmoaie inima din pricina acestor doua cozi de taciuni care fumega: din pricina maniei lui Retin si a Siriei, si din pricina fiului lui Remalia!

5. Nu te teme ca Siria gandeste rau impotriva ta si ca Efraim si fiul lui Remalia zic:

6. "Sa ne suim impotriva lui Iuda, sa batem cetatea, s-o spargem si sa punem imparat in ea pe fiul lui Tabeel."

7. Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Asa ceva nu se va intampla si nu va avea loc.

8. Caci Damascul va fi capitala Siriei, si Retin va fi capitala Damascului. Si peste saizeci si cinci de ani Efraim va fi nimicit si nu va mai fi un popor.

9. Samaria va fi capitala lui Efraim, si fiul lui Remalia va fi capul Samariei. Daca nu credeti, nu veti sta in picioare."

10. Domnul a vorbit din nou lui Ahaz si i-a zis:

11. "Cere un semn de la Domnul Dumnezeul tau; cere-l, fie in locurile de jos, fie in locurile de sus."

12. Ahaz a raspuns: "Nu vreau sa cer nimic, ca sa nu ispitesc pe Domnul."

13. Isaia a zis atunci: "Ascultati totusi, casa lui David! Nu va ajunge oare sa obositi rabdarea oamenilor, de mai obositi si pe a Dumnezeului meu?

14. De aceea, Domnul insusi va va da un semn: "Iata, fecioara va ramane insarcinata, va naste un Fiu si-I va pune numele Emanuel.

15. El va manca smantana si miere pana va sti sa lepede raul si sa aleaga binele.

16. Dar inainte ca sa stie copilul sa lepede raul si sa aleaga binele, tara, de ai carei doi imparati te temi tu, va fi pustiita.

17. Domnul va aduce peste tine, peste poporul tau si peste casa tatalui tau zile cum n-au mai fost niciodata, din ziua cand s-a despartit Efraim de Iuda (adica pe imparatul Asiriei)."

18. In ziua aceea, Domnul va suiera mustelor de la capatul raurilor Egiptului si albinelor din tara Asiriei;

19. ele vor veni si se vor aseza toate in valcelele pustii si in crapaturile stancilor, pe toate tufisurile si pe toate imasurile.

20. In ziua aceea, Domnul va rade, cu un brici luat cu chirie de dincolo de Rau, si anume cu imparatul Asiriei, capul si parul de pe picioare; ba va rade chiar si barba.

21. In ziua aceea, fiecare va hrani numai o junca si doua oi,

22. si vor da un asa belsug de lapte incat vor manca smantana; caci cu smantana si cu miere se vor hrani toti cei ce vor ramane in tara.

23. In ziua aceea, orice loc care va avea o mie de butuci de vita, pretuind o mie de sicli de argint, va fi lasat prada maracinilor si spinilor;

24. vor intra acolo cu sageti si cu arcul, caci toata tara nu va fi decat maracini si spini.

25. Si toti muntii lucrati cu cazmaua acum nu vor mai fi cutreierati, de frica maracinilor si a spinilor; vor da drumul boilor in ei si le vor batatori oile.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***