Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 46

1. Bel se prabuseste, Nebo cade; idolii lor sunt pusi pe vite si dobitoace; idolii pe care-i purtati voi au ajuns o sarcina, o povara pentru vita obosita!

2. Au cazut, s-au prabusit impreuna, nu pot sa scape povara; ei insisi se duc in robie.

3. "Ascultati-Ma, casa lui Iacov si toata ramasita casei lui Israel, voi, pe care v-am luat in spinare de la obarsia voastra, pe care v-am purtat pe umar de la nasterea voastra:

4. pana la batranetea voastra Eu voi fi acelasi, pana la caruntetea voastra va voi sprijini. V-am purtat, si tot vreau sa va mai port, sa va sprijin si sa va mantuiesc.

5. Cu cine Ma veti pune alaturi ca sa Ma asemanati? Cu cine Ma veti asemana si Ma veti potrivi?

6. Ei varsa aurul din punga si cantaresc argintul in cumpana; tocmesc un argintar sa faca un dumnezeu din ele si se inchina si ingenuncheaza inaintea lui.

7. Il poarta, il iau pe umar, il pun la locul lui; acolo ramane, si nu se misca din locul lui. Apoi striga la el, dar nu raspunde, nici nu-i scapa din nevoie.

8. Tineti minte aceste lucruri si fiti oameni! Veniti-va in fire, pacatosilor.

9. Aduceti-va aminte de cele petrecute in vremurile strabune; caci Eu sunt Dumnezeu, si nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, si nu este niciunul ca Mine.

10. Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: "Hotararile Mele vor ramane in picioare si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea.

11. Eu chem de la rasarit o pasare de prada; dintr-o tara departata, un om ca sa implineasca planurile Mele: da, Eu am spus si Eu voi implini; Eu am planuit si Eu voi infaptui.

12. Ascultati-Ma, oameni cu inima impietrita, vrajmasi ai neprihanirii!

13. Eu Imi apropii neprihanirea: nu este departe; si mantuirea Mea nu va zabovi. Eu voi pune mantuirea Mea in Sion si slava Mea peste Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***