Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 11

1. Apoi o Odrasla va iesi din tulpina lui Isai, si un Vlastar va da din radacinile lui.

2. Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de intelepciune si de pricepere, duh de sfat si de tarie, duh de cunostinta si de frica de Domnul.

3. Placerea Lui va fi frica de Domnul; nu va judeca dupa infatisare, nici nu va hotari dupa cele auzite,

4. ci va judeca pe cei saraci cu dreptate si va hotari cu nepartinire asupra nenorocitilor tarii; va lovi pamantul cu toiagul cuvantului Lui, si cu suflarea buzelor Lui va omori pe cel rau.

5. Neprihanirea va fi braul coapselor Sale, si credinciosia, braul mijlocului Sau.

6. "Atunci lupul va locui impreuna cu mielul, si pardosul se va culca impreuna cu iedul; vitelul, puiul de leu si vitele ingrasate vor fi impreuna, si le va mana un copilas;

7. vaca si ursoaica vor paste la un loc, si puii lor se vor culca impreuna. Leul va manca paie ca boul,

8. pruncul de tata se va juca la gura bortei naparcii, si copilul intarcat va baga mana in vizuina basilicului.

9. Nu se va face niciun rau si nicio paguba pe tot muntele Meu cel sfant; caci pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopera.

10. In ziua aceea, Vlastarul lui Isai va fi ca un steag pentru popoare; neamurile se vor intoarce la El, si slava va fi locuinta Lui."

11. In acelasi timp, Domnul Isi va intinde mana a doua oara ca sa rascumpere ramasita poporului Sau risipit in Asiria si in Egipt, in Patros si in Etiopia, la Elam, la Sinear si la Hamat, si in ostroavele marii.

12. El va inalta un steag pentru neamuri, va strange pe surghiunitii lui Israel si va aduna pe cei risipiti ai lui Iuda de la cele patru capete ale pamantului.

13. Pizma lui Efraim va inceta, si vrajmasii lui Iuda vor fi nimiciti; Efraim nu va mai fi gelos pe Iuda, si Iuda nu va mai fi vrajmas lui Efraim,

14. ci vor zbura pe umarul filistenilor la apus, si vor jefui impreuna pe fiii rasaritului. Edom si Moab vor fi prada mainilor lor, si fiii lui Amon le vor fi supusi.

15. Domnul va seca limba marii Egiptului, Isi va ridica mana asupra Raului in mania Lui, il va imparti in sapte paraie, asa ca il vor putea trece incaltati.

16. Si va fi un drum pentru ramasita poporului Sau care va mai ramane in Asiria, cum a fost pentru Israel in ziua cand a iesit din tara Egiptului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***