Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 24

1. Domnul mi-a aratat doua cosuri cu smochine puse inaintea Templului Domnului, dupa ce Nebucadnetar, imparatul Babilonului, stramutase din Ierusalim si dusese in Babilon pe Ieconia, fiul lui Ioiachim, imparatul lui Iuda, pe capeteniile lui Iuda, pe lemnari si fierari.

2. Unul din cosuri avea smochine foarte bune, ca smochinele care se coc intai, iar celalalt cos avea smochine foarte rele, care nu se puteau manca de rele ce erau.

3. Domnul mi-a zis: "Ce vezi, Ieremio?" Eu am raspuns: "Niste smochine! Smochinele cele bune sunt foarte bune, iar cele rele sunt foarte rele, si, de rele ce sunt, nu se pot manca."

4. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

5. Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Cum deosebesti tu aceste smochine bune, asa voi deosebi Eu, ca sa le dau indurare, pe prinsii de razboi ai lui Iuda, pe care i-am trimis din locul acesta in tara haldeilor;

6. ii voi privi cu un ochi binevoitor si-i voi aduce inapoi in tara aceasta: ii voi aseza si nu-i voi mai nimici, ii voi sadi si nu-i voi mai smulge.

7. Le voi da o inima ca sa inteleaga ca Eu sunt Domnul. Ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor, daca se vor intoarce la Mine cu toata inima lor.

8. Si, ca smochinele cele rele care, de rele ce sunt, nu se pot manca, zice Domnul, asa voi face sa ajunga Zedechia, imparatul lui Iuda, capeteniile lui si ramasita Ierusalimului, cei ce au ramas in tara aceasta si cei ce locuiesc in tara Egiptului.

9. Ii voi face de pomina, o pricina de nenorocire pentru toate imparatiile pamantului, de ocara, de batjocura, de ras si de blestem in toate locurile unde ii voi izgoni.

10. Voi trimite in ei sabia, foametea si ciuma pana vor pieri din tara pe care le-o dadusem lor si parintilor lor."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***