Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 31

1. Cand s-au ispravit toate acestea, toti cei din Israel care erau de fata au plecat in cetatile lui Iuda si au sfaramat stalpii idolesti, au taiat Astarteile si au surpat de tot inaltimile si altarele din tot Iuda si Beniamin si din Efraim si Manase. Apoi toti copiii lui Israel s-au intors in cetatile lor, fiecare la mosia lui.

2. Ezechia a asezat din nou cetele preotilor si levitilor, dupa sirul lor, fiecare dupa slujbele sale, preoti si leviti, pentru arderile de tot si jertfele de multumire, pentru slujba, pentru cantari si laude, la portile taberei Domnului.

3. Imparatul a dat o parte din averile lui pentru arderi de tot, pentru arderile de tot de dimineata si de seara si pentru arderile de tot din zilele de Sabat, de luna noua si de sarbatori, cum este scris in Legea Domnului.

4. Si a poruncit poporului, locuitorilor Ierusalimului, sa dea preotilor si levitilor partea cuvenita lor, ca sa tina cu scumpatate Legea Domnului.

5. Cand a iesit porunca aceasta, copiii lui Israel au dat din belsug cele dintai roade de grau, de must, de untdelemn, de miere si din toate roadele de pe camp; au adus din belsug si zeciuiala din toate.

6. Totodata, copiii lui Israel si Iuda care locuiau in cetatile lui Iuda au dat zeciuiala din boi si oi si zeciuiala din lucrurile sfinte care erau inchinate Domnului Dumnezeului lor si au facut mai multe gramezi.

7. Au inceput sa faca gramezile in luna a treia si au ispravit in luna a saptea.

8. Ezechia si capeteniile au venit sa vada gramezile si au binecuvantat pe Domnul si pe poporul Sau, Israel.

9. Si Ezechia a intrebat pe preoti si pe leviti de gramezile acestea.

10. Atunci marele preot Azaria, din casa lui Tadoc, i-a raspuns: "De cand au inceput sa se aduca darurile in Casa Domnului, noi am mancat, ne-am saturat si a mai ramas mult, caci Domnul a binecuvantat pe poporul Sau. Si iata ce mare gramada a mai ramas."

11. Ezechia a dat porunca sa pregateasca niste camari in Casa Domnului; si le-au pregatit.

12. Au adus in ele cu credinciosie darurile de mancare, zeciuiala si lucrurile sfinte. Levitul Conania avea grija lor, si fratele sau Simei era al doilea dupa el.

13. Iehiel, Azazia, Nahat, Asael, Ierimot, Iozabad, Eliel, Ismachia, Mahat si Benaia erau intrebuintati sub carmuirea lui Conania si a fratelui sau Simei, dupa porunca imparatului Ezechia si a lui Azaria, capetenia Casei lui Dumnezeu.

14. Levitul Core, fiul lui Imna, usier in partea de rasarit, avea grija de darurile de bunavoie aduse lui Dumnezeu, ca sa imparta ce era adus Domnului prin ridicare si lucrurile preasfinte.

15. In cetatile preotesti, Eden, Miniamin, Iosua, Semaia, Amaria si Secania erau pusi sub carmuirea lui ca sa imparta cu credinciosie fratilor lor, mari si mici, partea cuvenita lor, dupa cetele lor:

16. celor de parte barbateasca inscrisi de la varsta de trei ani in sus; tuturor celor ce intrau zilnic in Casa Domnului ca sa-si faca slujba dupa insarcinarile si dupa cetele lor;

17. preotilor inscrisi dupa casele lor parintesti si levitilor de la douazeci de ani in sus, dupa slujbele si dupa cetele lor:

18. la toata adunarea preotilor si levitilor inscrisi cu toti pruncii lor, cu nevestele lor, cu fiii si fiicele lor, caci erau fara prihana in impartirea lucrurilor sfinte.

19. Si pentru fiii lui Aaron, preotii, care locuiau la tara in imprejurimile cetatilor lor, erau in fiecare cetate oameni numiti anume ca sa imparta partile cuvenite tuturor celor de parte barbateasca din preoti si tuturor levitilor inscrisi.

20. Iata ce a facut Ezechia in tot Iuda. El a facut ce este bine, ce este drept, ce este adevarat, inaintea Domnului Dumnezeului sau.

21. A lucrat cu toata inima si a izbutit in tot ce a facut pentru Casa lui Dumnezeu, pentru Lege si pentru porunci, ca sa caute pe Dumnezeul sau.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***