Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 26

1. Iata cetele usierilor: Din coreiti: Meselemia, fiul lui Core, dintre fiii lui Asaf.

2. Fiii lui Meselemia: Zaharia, intaiul nascut; Iediael, al doilea; Zebadia, al treilea; Iatniel, al patrulea;

3. Elam, al cincilea; Iohanan, al saselea; Elioenai, al saptelea.

4. Fiii lui Obed-Edom: Semaia, intaiul nascut; Iozabad, al doilea; Ioah, al treilea; Sacar, al patrulea; Netaneel, al cincilea;

5. Amiel, al saselea; Isahar, al saptelea; Peultai, al optulea; caci Dumnezeu il binecuvantase.

6. Fiului sau Semaia i s-au nascut fii care au stapanit in casa tatalui lor, caci erau oameni viteji;

7. fiii lui Semaia: Otni, Refael, Obed, Elzabad si fratii sai, oameni viteji, Elihu si Semaia.

8. Toti acestia erau fiii lui Obed-Edom, ei, fiii si fratii lor; erau oameni plini de vlaga si de putere pentru slujba, saizeci si doi de ai lui Obed-Edom.

9. Fiii si fratii lui Meselemia, oameni viteji, erau in numar de optsprezece.

10. Din fiii lui Merari: Hosa, care avea ca fii pe: Simri, capetenia, pus capetenie de tatal sau, macar ca nu era el intaiul nascut;

11. Hilchia, al doilea; Tebalia, al treilea; Zaharia, al patrulea. Toti fiii si fratii lui Hosa erau in numar de treisprezece.

12. Acestor cete de usieri, capeteniilor acestor oameni si fratilor lor, a fost incredintata paza pentru slujba Casei Domnului.

13. Au tras la sorti pentru fiecare usa, mici si mari, dupa casele lor parintesti.

14. Sortul a cazut pe Selemia pentru partea de rasarit. Au tras la sorti pentru fiul sau Zaharia, care era un sfetnic intelept, si i-a cazut la sorti partea de miazanoapte.

15. Partea de miazazi a cazut lui Obed-Edom, iar casa magaziilor a cazut fiilor sai.

16. Partea de apus a cazut lui Supim si lui Hosa, cu usa Salechet, pe drumul care suia sus: o straja era in fata alteia.

17. La rasarit erau sase leviti, la miazanoapte, patru pe zi, la miazazi, patru pe zi, si patru la magazii, cate doi in doua locuri deosebite;

18. spre mahala, la apus: patru spre drum, doi spre mahala.

19. Acestea sunt cetele usierilor, dintre fiii coreitilor si dintre fiii lui Merari.

20. Unul din leviti, Ahia, avea grija vistieriilor Casei lui Dumnezeu si vistieriilor lucrurilor sfinte.

21. Dintre fiii lui Laedan, fiii ghersonitilor iesiti din Laedan, capeteniile caselor parintesti ale lui Laedan, ghersonitul, erau: Iehieli

22. si fiii lui Iehieli, Zetam si fratele sau Ioel, care pazeau vistieriile Casei Domnului.

23. Dintre amramiti, itehariti, hebroniti si uzieliti,

24. era Sebuel, fiul lui Ghersom, fiul lui Moise, care ingrijea de vistierii.

25. Dintre fratii lui iesiti din Eliezer, al carui fiu a fost Rehabia, al carui fiu a fost Isaia, al carui fiu a fost Ioram, al carui fiu a fost Zicri, al carui fiu a fost Selomit,

26. erau Selomit si fratii sai, care pazeau toate vistieriile lucrurilor sfinte pe care le inchinasera imparatul David, capii caselor parintesti, capeteniile peste mii si sute si capeteniile ostirii: le inchinasera

27. din prada luata la razboi, pentru intretinerea Casei Domnului.

28. Tot ce fusese inchinat de Samuel, vazatorul, de Saul, fiul lui Chis, de Abner, fiul lui Ner, de Ioab, fiul Teruiei, toate lucrurile inchinate erau sub paza lui Selomit si a fratilor sai.

29. Dintre itehariti: Chenania si fratii sai erau intrebuintati pentru treburile de afara, ca dregatori si judecatori in Israel.

30. Dintre hebroniti: Hasabia si fratii sai, oameni viteji, in numar de o mie sapte sute, aveau privegherea asupra lui Israel, dincoace de Iordan, la apus, pentru toate treburile Domnului si pentru slujba imparatului.

31. In ce priveste pe hebroniti, a caror capetenie era Ieria, s-au facut, in al patruzecilea an al domniei lui David, cercetari cu privire la ei, dupa spitele lor de neam si dupa casele lor parintesti, si s-au gasit intre ei la Iaezer, in Galaad, oameni viteji.

32. Fratii lui Ieria, oameni viteji, erau in numar de doua mii sapte sute capi de case parintesti. Imparatul David i-a pus peste rubeniti, peste gaditi si peste jumatatea semintiei lui Manase, pentru toate treburile lui Dumnezeu si pentru treburile imparatului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***