Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 17

1. Pe cand locuia David in casa lui, a zis prorocului Natan: "Iata, eu locuiesc intr-o casa de cedru, si chivotul legamantului Domnului este intr-un Cort."

2. Natan a raspuns lui David: "Fa tot ce-ti spune inima, caci Dumnezeu este cu tine."

3. In noaptea urmatoare, cuvantul Domnului a vorbit lui Natan:

4. "Du-te si spune robului Meu David: "Asa vorbeste Domnul: "Nu tu Imi vei zidi o Casa de locuit.

5. Caci Eu n-am locuit intr-o Casa din ziua cand am scos pe Israel din Egipt pana in ziua de azi; ci am mers din Cort in Cort si din Locas in Locas.

6. Pretutindeni pe unde am mers cu tot Israelul, am spus Eu o vorba vreunuia din judecatorii lui Israel, carora le poruncisem sa pasca pe poporul Meu, am zis Eu: "Pentru ce nu-Mi ziditi o Casa de cedru?"

7. Acum sa spui robului Meu David: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Te-am luat de la pasune, dinapoia oilor, ca sa fii capetenia poporului Meu, Israel;

8. am fost cu tine pretutindeni pe unde ai mers, am nimicit pe toti vrajmasii tai dinaintea ta si ti-am facut nume ca numele celor mari de pe pamant:

9. am dat o locuinta poporului Meu Israel, si l-am sadit ca sa fie statornic acolo si sa nu mai fie tulburat, pentru ca cei rai sa nu-l mai nimiceasca asa cum il nimiceau mai inainte

10. si pe vremea cand pusesem judecatori peste poporul Meu, Israel. Am smerit pe toti vrajmasii tai. Si iti vestesc ca Domnul iti va zidi o Casa.

11. Cand ti se vor implini zilele si cand te vei duce la parintii tai, voi ridica samanta ta dupa tine si anume pe unul din fiii tai si-i voi intari domnia.

12. El Imi va zidi o casa, si-i voi intari pe vecie scaunul lui de domnie.

13. Eu ii voi fi Tata, si el Imi va fi fiu; si nu voi indeparta bunatatea Mea de la el, cum am indepartat-o de la cel dinaintea ta.

14. Il voi aseza pentru totdeauna in Casa Mea, si in Imparatia Mea scaunul lui de domnie va fi intarit pe vecie."

15. Natan a spus lui David toate aceste cuvinte si toata vedenia aceasta.

16. Si imparatul David s-a dus si s-a infatisat inaintea Domnului si a zis: "Cine sunt eu, Doamne Dumnezeule, si ce este casa mea, de m-ai facut sa ajung unde sunt?

17. Si atat este putin lucru inaintea Ta, Dumnezeule! Tu vorbesti si de casa robului Tau pentru vremurile viitoare. Si binevoiesti sa-Ti indrepti privirile asupra mea in felul oamenilor, Tu care esti inaltat, Doamne Dumnezeule!

18. Ce ar putea sa-Ti mai spuna David fata de slava data robului Tau? Tu cunosti pe robul Tau.

19. Doamne, din pricina robului Tau si dupa inima Ta, ai facut aceste lucruri mari si i le-ai descoperit.

20. Doamne! Nimeni nu este ca Tine si nu este alt Dumnezeu afara de Tine, dupa tot ce am auzit cu urechile noastre.

21. Este oare pe pamant un sigur popor care sa fie ca poporul Tau Israel, pe care Dumnezeu a venit sa-l rascumpere ca sa faca din el poporul Lui, ca sa-Ti faci un nume si sa savarsesti minuni si semne mari, izgonind neamuri dinaintea poporului Tau pe care l-ai rascumparat din Egipt?

22. Tu ai pus pe poporul Tau, Israel, ca sa fie poporul Tau pe vecie; si Tu, Doamne, Te-ai facut Dumnezeul lui.

23. Acum, Doamne, cuvantul pe care l-ai rostit asupra robului Tau si asupra casei lui sa ramana in veac, si fa dupa cuvantul Tau!

24. Sa ramana, pentru ca Numele Tau sa fie slavit pe vecie si sa se spuna: "Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel, este un Dumnezeu pentru Israel!" Si casa robului Tau David sa fie intarita inaintea Ta!

25. Caci Tu insuti, Dumnezeule, ai descoperit robului Tau ca ii vei zidi o casa. De aceea a indraznit robul Tau sa se roage inaintea Ta.

26. Acum, Doamne, Tu esti adevaratul Dumnezeu si Tu ai vestit harul acesta robului Tau.

27. Binecuvanta, dar, casa robului Tau, ca sa ramana pe vecie inaintea Ta! Caci ce binecuvantezi Tu, Doamne, este binecuvantat pentru vesnicie!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***