Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Timotei 2

1 Tu, dar, copilul meu, întăreşte-te în harul care este în Hristos Isus. 1 Tu, deci, fiul meu, intareste-te in harul care e in Hristos Iisus,
2 Şi, ce-ai auzit de la mine în faţa multor martori, încredinţează la oameni de încredere, care să fie în stare să înveţe şi pe alţii. 2 Si cele ce ai auzit de la mine, cu multi martori de fata, acestea le incredinteaza la oameni credinciosi, care vor fi destoinici sa invete si pe altii.
3 Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos. 3 Sufera impreuna cu mine, ca un bun ostas al lui Hristos Iisus.
4 Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste. 4 Nici un ostas nu se incurca cu treburile vietii, ca sa fie pe plac celui care strange oaste.
5 Şi cine luptă la jocuri nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli. 5 Iar cand se lupta cineva, la jocuri, nu ia cununa, daca nu s-a luptat dupa regulile jocului.
6 Plugarul trebuie să muncească înainte ca să strângă roadele. 6 Cuvine-se ca plugarul ce se osteneste sa manance el mai intai din roade.
7 Înţelege ce-ţi spun; Domnul îţi va da pricepere în toate lucrurile. 7 Intelege cele ce-ti graiesc, caci Domnul iti va da pricepere in toate.
8 Adu-ţi aminte de Domnul Isus Hristos, din sămânţa lui David, înviat din morţi, după Evanghelia mea, 8 Adu-ti aminte de Iisus Hristos, Care a inviat din morti, din neamul lui David, dupa Evanghelia mea,
9 pentru care sufăr până acolo că sunt legat ca un făcător de rele. Dar Cuvântul lui Dumnezeu nu este legat. 9 Pentru Care sufar pana si lanturi ca un facator de rele, dar cuvantul lui Dumnezeu nu se leaga.
10 De aceea rabd totul pentru cei aleşi, pentru ca şi ei să capete mântuirea care este în Hristos Isus, împreună cu slava veşnică. 10 De aceea toate le rabd, pentru cei alesi, ca si ei sa aiba parte de mantuirea care este intru Hristos Iisus si de slava vesnica.
11 Adevărat este cuvântul acesta: dacă am murit împreună cu El, vom şi trăi împreună cu El. 11 Vrednic de crezare este cuvantul: caci daca am murit impreuna cu El, vom si invia impreuna cu El.
12 Dacă răbdăm, vom şi împărăţi împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, şi El Se va lepăda de noi. 12 Daca ramanem intru El, vom si imparati impreuna cu El; de-L vom tagadui, si El ne va tagadui pe noi.
13 Dacă suntem necredincioşi, totuşi El rămâne credincios, căci nu Se poate tăgădui singur. 13 Daca nu-I suntem credinciosi, El ramane credincios, caci nu poate sa Se tagaduiasca pe Sine insusi.
14 Adu-le aminte de aceste lucruri şi roagă-i fierbinte, înaintea lui Dumnezeu, să se ferească de certurile de cuvinte, care nu duc la alt folos decât la pieirea celor ce le ascultă. 14 Aminteste-le acestea si indeamna staruitor inaintea lui Dumnezeu sa nu se certe pe cuvinte, ceea ce la nimic nu foloseste, decat la pierzarea ascultatorilor.
15 Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. 15 Sileste-te sa te arati incercat, inaintea lui Dumnezeu lucrator cu fata curata, drept invatand cuvantul adevarului.
16 Fereşte-te de vorbăriile goale şi lumeşti; căci cei ce le ţin vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu. 16 Iar de desartele vorbiri lumesti fereste-te, caci ele vor spori nelegiuirea tot mai mult.
17 Şi cuvântul lor va roade ca cangrena. Din numărul acestora sunt Imeneu şi Filet, 17 Cuvantul lor va roade ca o cangrena. Dintre ei sunt Imeneu si Filet,
18 care s-au abătut de la adevăr. Ei zic că a şi venit învierea şi răstoarnă credinţa unora. 18 Care au ratacit de la adevar, zicand ca invierea s-a si petrecut, si rastoarna credinta unora.
19 Totuşi temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: "Domnul cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui"; şi: "Oricine rosteşte Numele Domnului să se depărteze de fărădelege!" 19 Dar temelia cea tare a lui Dumnezeu sta neclintita, avand pecetea aceasta: "Cunoscut-a Domnul pe cei ce sunt ai Sai"; si "sa se departeze de la nedreptate oricine cheama numele Domnului".
20 Într-o casă mare nu sunt numai vase de aur şi de argint, ci şi de lemn şi de pământ. Unele sunt pentru o întrebuinţare de cinste, iar altele pentru o întrebuinţare de ocară. 20 Iar intr-o casa mare nu sunt numai vase de aur si de argint, ci si de lemn si de lut; si unele sunt spre cinste, iar altele spre necinste.
21 Deci, dacă cineva se curăţă de acestea, va fi un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună. 21 Deci, de se va curati cineva pe sine de acestea, va fi vas de cinste, sfintit, de buna trebuinta stapanului, potrivit pentru tot lucrul bun.
22 Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. 22 Fugi de poftele tineretilor si urmeaza dreptatea, credinta, dragostea, pacea cu cei ce cheama pe Domnul din inima curata.
23 Fereşte-te de întrebările nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri. 23 Fereste-te de intrebarile nebunesti, stiind ca dau prilej de cearta.
24 Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, 24 Un slujitor al Domnului nu trebuie sa se certe, ci sa fie bland fata cu toti, destoinic sa dea invatatura, ingaduitor,
25 să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului; 25 Certand cu blandete pe cei ce stau impotriva, ca doar le va da Dumnezeu pocainta spre cunoasterea adevarului,
26 şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia. 26 Si ei sa scape din cursa diavolului, de care sunt prinsi, pentru a-i face voia.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***