Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 66

1 (Către mai marele cântăreţilor. O cântare. Un psalm.) Înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie, toţi locuitorii pământului. 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor. O cantare a invierii.) Strigati lui Dumnezeu tot pamantul.
2 Cântaţi slavă Numelui Său, măriţi slava Lui prin laudele voastre. 2 Cantati numele Lui; dati slava laudei Lui.
3 Ziceţi lui Dumnezeu: "Cât de înfricoşate sunt lucrările Tale! Din pricina mărimii puterii Tale, vrăjmaşii Tăi Te linguşesc. 3 Ziceti lui Dumnezeu: Cat sunt de infricosatoare lucrurile Tale! Pentru multimea puterii Tale, Te vor lingusi vrajmasii Tai.
4 Tot pământul se închină înaintea Ta şi cântă în cinstea Ta, cântă Numele Tău. - (Oprire) 4 Tot pamantul sa se inchine Tie si sa cante Tie, sa cante numelui Tau.
5 Veniţi şi priviţi lucrările lui Dumnezeu! Ce înfricoşat este El când lucrează asupra fiilor oamenilor! 5 Veniti si vedeti lucrurile lui Dumnezeu, infricosator in sfaturi mai mult decat fiii oamenilor.
6 El a prefăcut marea în pământ uscat, şi râul a fost trecut cu piciorul: atunci ne-am bucurat în El. 6 Cel ce preface marea in uscat, prin rau vor trece cu piciorul. Acolo ne vom veseli de El,
7 El stăpâneşte pe vecie, prin puterea Lui. Ochii Lui urmăresc pe neamuri, ca cei răzvrătiţi să nu se mai scoale împotriva Lui! - (Oprire) 7 De Cel ce stapaneste cu puterea Sa veacul. Ochii Lui spre neamuri privesc; cei ce se razvratesc, sa nu se inalte intru sine.
8 Binecuvântaţi, popoare, pe Dumnezeul nostru! Faceţi să răsune lauda Lui! 8 Binecuvantati neamuri pe Dumnezeul nostru si faceti sa se auda glasul laudei Lui,
9 El ne-a păstrat sufletul cu viaţă şi n-a îngăduit să ni se clatine piciorul. 9 Care a dat sufletului meu viata si n-a lasat sa se clatine picioarele mele.
10 Căci Tu ne-ai încercat, Dumnezeule, ne-ai trecut prin cuptorul cu foc, ca argintul. 10 Ca ne-ai cercetat pe noi, Dumnezeule, cu foc ne-ai lamurit pe noi, precum se lamureste argintul.
11 Ne-ai adus în laţ şi ne-ai pus o grea povară pe coapse. 11 Prinsu-ne-ai pe noi in cursa; pus-ai necazuri pe umarul nostru;
12 Ai lăsat pe oameni să încalece pe capetele noastre, am trecut prin foc şi prin apă: dar Tu ne-ai scos şi ne-ai dat belşug. 12 Ridicat-ai oameni pe capetele noastre, trecut-am prin foc si prin apa si ne-ai scos la odihna.
13 De aceea, voi merge în Casa Ta cu arderi de tot, îmi voi împlini juruinţele făcute Ţie, 13 Intra-voi in casa Ta cu arderi de tot, implini-voi tie fagaduintele mele,
14 juruinţe care mi-au ieşit de pe buze, pe care mi le-a rostit gura când eram la strâmtorare. 14 Pe care le-au rostit buzele mele si le-a grait gura mea, intru necazul meu.
15 Îţi voi aduce oi grase ca ardere de tot, cu grăsimea berbecilor, voi jertfi oi împreună cu ţapi. - (Oprire) 15 Arderi de tot grase voi aduce tie, cu tamaie si berbeci; Iti voi jertfi boi si tapi.
16 Veniţi de ascultaţi, toţi cei ce vă temeţi de Dumnezeu, şi voi istorisi ce a făcut El sufletului meu. 16 Veniti de auziti toti cei ce va temeti de Dumnezeu si va voi povesti cate a facut El sufletului meu.
17 Am strigat către El cu gura mea, şi îndată lauda a fost pe limba mea. 17 Catre Dansul cu gura mea am strigat si L-am laudat cu gura mea.
18 Dacă aş fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul. 18 Nedreptate de am avut in inima mea sa nu ma auda Domnul.
19 Dar Dumnezeu m-a ascultat, a luat aminte la glasul rugăciunii mele. 19 Pentru aceasta m-a auzit Dumnezeu; luat-a aminte glasul rugaciunii mele.
20 Binecuvântat să fie Dumnezeu, care nu mi-a lepădat rugăciunea şi nu mi-a îndepărtat bunătatea Lui! 20 Binecuvantat este Dumnezeu, Care n-a departat rugaciunea mea si mila Lui de la mine.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***