Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 55

1 (Către mai marele cântăreţilor. De cântat pe instrumente cu corzi. O cântare a lui David.) Ia aminte, Dumnezeule, la rugăciunea mea şi nu Te ascunde de cererile mele! 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru instrumente cu coarde; un psalm al priceperii.) Auzi, Dumnezeule, rugaciunea mea si nu trece cu vederea ruga mea.
2 Ascultă-mă şi răspunde-mi! Rătăcesc încoace şi încolo şi mă frământ, 2 Ia aminte spre mine si ma asculta; mahnitu-m-am intru nelinistea mea si m-am tulburat de glasul vrajmasului si de necazul pacatosului.
3 din pricina zarvei vrăjmaşului şi din pricina apăsării celui rău. Căci ei aruncă nenorocirea peste mine şi mă urmăresc cu mânie. 3 Ca a abatut asupra mea faradelege si intru manie m-a vrajmasit.
4 Îmi tremură inima în mine şi mă cuprinde spaima morţii, 4 Inima mea s-a tulburat intru mine si frica mortii a cazut peste mine;
5 mă apucă frica şi groaza şi mă iau fiorii. 5 Teama si cutremur au venit asupra mea si m-a acoperit intunericul.
6 Eu zic: "O, dacă aş avea aripile porumbelului, aş zbura şi aş găsi undeva odihnă!" 6 Si am zis: Cine-mi va da mie aripi ca de porumbel, ca sa zbor si sa ma odihnesc?
7 Da, aş fugi departe de tot şi m-aş duce să locuiesc în pustiu. - (Oprire) 7 Iata m-as indeparta fugind si m-as salaslui in pustiu.
8 Aş fugi în grabă la un adăpost de vântul acesta năprasnic şi de furtuna aceasta. 8 Asteptat-am pe Dumnezeu, Cel ce ma mantuieste de putinatatea sufletului si de vifor.
9 Nimiceşte-i, Doamne, împarte-le limbile, căci în cetate văd silă şi certuri; 9 Nimiceste-i, Doamne si imparte limbile lor, ca am vazut faradelege si dezbinare in cetate.
10 zi şi noapte ei îi dau ocol pe ziduri: nelegiuirea şi răutatea sunt în sânul ei; 10 Ziua si noaptea o va inconjura pe ea peste zidurile ei; faradelege si osteneala in mijlocul ei si nedreptate;
11 răutatea este în mijlocul ei, şi vicleşugul şi înşelătoria nu lipsesc din pieţele ei. 11 Si n-a lipsit din ulitele ei camata si viclesug.
12 Nu un vrăjmaş mă batjocoreşte, căci aş suferi: nu potrivnicul meu se ridică împotriva mea, căci m-aş ascunde dinaintea lui. 12 Ca de m-ar fi ocarat vrajmasul, as fi rabdat; si daca cel ce ma uraste s-ar fi falit impotriva mea, m-as fi ascuns de el.
13 Ci tu, pe care te socoteam una cu mine, tu, frate de cruce şi prieten cu mine! 13 Iar tu, omule, asemenea mie, capetenia mea si cunoscutul meu,
14 Noi, care trăiam împreună într-o plăcută prietenie şi ne duceam împreună cu mulţimea în Casa lui Dumnezeu! 14 Care impreuna cu mine te-ai indulcit de mancari, in casa lui Dumnezeu am umblat in acelasi gand!
15 Să vină moartea peste ei şi să se coboare de vii în Locuinţa morţilor! Căci răutatea este în locuinţa lor, în inima lor. 15 Sa vina moartea peste ei si sa se coboare in iad de vii, caci viclesug este in locasurile lor, in mijlocul lor.
16 Dar eu strig către Dumnezeu, şi Domnul mă va scăpa. 16 Iar eu, catre Dumnezeu am strigat, si Domnul m-a auzit pe mine.
17 Seara, dimineaţa şi la amiază oftez şi gem, şi El va auzi glasul meu. 17 Seara si dimineata si la amiezi spune-voi, voi vesti, si va auzi glasul meu.
18 Mă va scăpa din lupta care se dă împotriva mea şi-mi va aduce pacea, căci mulţi mai sunt împotriva mea! 18 Izbavi-va cu pace sufletul meu de cei ce se apropie de mine, ca multi erau impotriva mea.
19 Dumnezeu va auzi şi-i va smeri, El, care, din veşnicie, stă pe scaunul Lui de domnie. - (Oprire) Căci în ei nu este nicio nădejde de schimbare şi nu se tem de Dumnezeu. 19 Auzi-va Dumnezeu si-i va smeri pe ei, Cel ce este mai inainte de veci.
20 Ei pun mâna pe cei ce trăiau în pace cu ei şi îşi calcă legământul. 20 Ca nu este in ei indreptare si nu s-au temut de Dumnezeu. Intins-au mainile impotriva aliatilor lor, intinat-au legamantul Lui. Risipiti au fost de mania fetei Lui si s-au apropiat inimile lor;
21 Gura lor este dulce ca smântâna, dar în inimă poartă războiul: cuvintele lor sunt mai alunecoase decât untdelemnul, dar, când ies ele din gură, sunt nişte săbii. 21 Muiatu-s-au cuvintele lor mai mult decat untdelemnul, dar ele sunt sageti.
22 Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit. 22 Arunca spre Domnul grija ta si El te va hrani; nu va da in veac clatinare dreptului.
23 Şi Tu, Dumnezeule, îi vei coborî în fundul gropii. Oamenii setoşi de sânge şi de înşelăciune nu vor ajunge nici jumătate din zilele lor. Eu însă mă încred în Tine! 23 Iar Tu, Dumnezeule, ii vei cobori pe ei in groapa stricaciunii. Barbatii varsatori de sange si vicleni nu vor ajunge la jumatatea zilelor lor; iar eu voi nadajdui spre Tine, Doamne.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***