Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 53

1 (Către mai marele cântăreţilor. De cântat pe flaut. O cântare a lui David.) Nebunul zice în inima lui: "Nu este Dumnezeu!" S-au stricat oamenii, au săvârşit fărădelegi urâte, nu este niciunul care să facă binele. 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor, pentru maelet, un instrument muzical; un psalm al priceperii.) Zis-a cel nebun intru inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Stricatu-s-au si urati s-au facut intru faradelegi. Nu este cel ce face bine.
2 Dumnezeu Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, ca să vadă dacă este cineva care să fie priceput şi să caute pe Dumnezeu. 2 Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, sa vada de este cel ce intelege, sau cel ce cauta pe Dumnezeu.
3 Dar toţi s-au rătăcit, toţi s-au stricat; nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar. 3 Toti s-au abatut, impreuna netrebnici s-au facut; nu este cel ce face bine, nu este pana la unul.
4 "Şi-au pierdut oare mintea cei ce săvârşesc nelegiuirea, de mănâncă pe poporul Meu cum mănâncă pâinea, şi nu cheamă pe Dumnezeu?" 4 Oare, nu vor cunoaste, toti cei ce lucreaza faradelegea? Cei ce mananca pe poporul Meu cum mananca painea,
5 Atunci vor tremura de spaimă, fără să fie vreo pricină de spaimă; Dumnezeu va risipi oasele celor ce tăbărăsc împotriva ta, îi vei face de ruşine, căci Dumnezeu i-a lepădat. 5 Pe Domnul nu L-au chemat. Acolo s-au temut de frica unde nu era frica, ca Dumnezeu a risipit oasele celor ce plac oamenilor; rusinatu-s-au, ca Dumnezeu i-a urgisit pe ei.
6 O! cine va face să pornească din Sion izbăvirea lui Israel? Când va aduce Dumnezeu înapoi pe prinşii de război ai poporului Său, Iacov se va înveseli, şi Israel se va bucura. 6 Cine va da din Sion mantuirea lui Israel? Cand va intoarce Domnul pe cei robiti ai poporului Sau, bucura-se-va Iacob si se va veseli Israel.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***