Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 139

1 (Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al lui David.) Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, 1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor.) Doamne, cercetatu-m-ai si m-ai cunoscut.
2 ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul. 2 Tu ai cunoscut sederea mea si scularea mea; Tu ai priceput gandurile mele de departe.
3 Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele. 3 Cararea mea si firul vietii mele Tu le-ai cercetat si toate caile mele mai dinainte le-ai vazut.
4 Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. 4 Ca inca nu este cuvant pe limba mea
5 Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine. 5 Si iata, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate si pe cele din urma si pe cele de demult; Tu m-ai zidit si ai pus peste mine mana Ta.
6 O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde. 6 Minunata este stiinta Ta, mai presus de mine; este inalta si n-o pot ajunge.
7 Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de faţa Ta? 7 Unde ma voi duce de la Duhul Tau si de la fata Ta unde voi fugi?
8 Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo; 8 De ma voi sui in cer, Tu acolo esti. De ma voi cobori in iad, de fata esti.
9 dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, 9 De voi lua aripile mele de dimineata si de ma voi aseza la marginile marii
10 şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca. 10 Si acolo mana Ta ma va povatui si ma va tine dreapta Ta.
11 Dacă voi zice: "Cel puţin întunericul mă va acoperi şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!" 11 Si am zis: "Poate intunericul ma va acoperi si se va face noapte lumina dimprejurul meu".
12 Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunericul, ca lumina. 12 Dar intunericul nu este intuneric la Tine si noaptea ca ziua va lumina. Cum este intunericul ei, asa este si lumina ei.
13 Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: 13 Ca Tu ai zidit rarunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele.
14 Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! 14 Te voi lauda, ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrurile Tale si sufletul meu le cunoaste foarte.
15 Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. 15 Nu sunt ascunse de Tine oasele mele, pe care le-ai facut intru ascuns, nici fiinta mea pe care ai urzit-o ca in cele mai de jos ale pamantului.
16 Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. 16 Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tai si in cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor savarsi si nici una din ele nu va fi nescrisa.
17 Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor! 17 Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tai, Dumnezeule, si foarte s-a intarit stapanirea lor.
18 Dacă le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mă trezesc, sunt tot cu Tine. 18 Si-i voi numara pe ei, si mai mult decat nisipul se vor inmulti. M-am sculat si inca sunt cu Tine.
19 O, Dumnezeule, de ai ucide pe cel rău! Depărtaţi-vă de la mine, oameni setoşi de sânge! 19 O, de ai ucide pe pacatosi, Dumnezeule! Barbati varsatori de sange, departati-va de la mine!
20 Ei vorbesc despre Tine în chip nelegiuit, Îţi iau Numele ca să mintă, ei, vrăjmaşii Tăi! 20 Acestia Te graiesc de rau, Doamne, si vrajmasii Iti hulesc numele.
21 Să nu urăsc eu, Doamne, pe cei ce Te urăsc şi să nu-mi fie scârbă de cei ce se ridică împotriva Ta? 21 Oare, nu pe cei ce Te urasc pe Tine, Doamne, am urat si asupra vrajmasilor Tai m-am mahnit?
22 Da, îi urăsc cu o ură desăvârşită; îi privesc ca pe vrăjmaşi ai mei. 22 Cu ura desavarsita i-am urat pe ei si mi s-au facut dusmani.
23 Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! 23 Cerceteaza-ma, Doamne, si cunoaste inima mea; incearca-ma si cunoaste cararile mele
24 Vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veşniciei! 24 Si vezi de este calea faradelegii in mine si ma indrepteaza pe calea cea vesnica.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***