Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 132

1 (O cântare a treptelor.) Doamne, adu-Ţi aminte de David şi de toate necazurile lui! 1 (O cantare a treptelor.) Adu-ti aminte, Doamne, de David si de toate blandetile lui.
2 Adu-Ţi aminte cum a jurat el Domnului şi a făcut următoarea juruinţă Puternicului lui Iacov: 2 Cum s-a jurat Domnului si a fagaduit Dumnezeului lui Iacob:
3 "Nu voi intra în cortul în care locuiesc, nu mă voi sui în patul în care mă odihnesc, 3 Nu voi intra in locasul casei mele, nu ma voi sui pe patul meu de odihna,
4 nu voi da somn ochilor mei, nici aţipire pleoapelor mele, 4 Nu voi da somn ochilor mei si genelor mele dormitare si odihna tamplelor mele,
5 până nu voi găsi un loc pentru Domnul, o locuinţă pentru Puternicul lui Iacov." - 5 Pana ce nu voi afla loc Domnului, locas Dumnezeului lui Iacob.
6 Iată, am auzit vorbindu-se despre el la Efrata, l-am găsit în ogorul Iaar… 6 Iata am auzit de chivotul legii; in Efrata l-am gasit, in tarina lui Iaar.
7 "Haidem la locuinţa Lui, să ne închinăm înaintea aşternutului picioarelor Lui!… 7 Intra-vom in locasurile Lui, inchina-ne-vom la locul unde au stat picioarele Lui.
8 Scoală-Te, Doamne, vino la locul Tău de odihnă, Tu şi chivotul măreţiei Tale! 8 Scoala-Te, Doamne, intru odihna Ta, Tu si chivotul sfintirii Tale.
9 Preoţii Tăi să se îmbrace în neprihănire, şi credincioşii Tăi să scoată strigăte de bucurie! 9 Preotii Tai se vor imbraca cu dreptate si cuviosii Tai se vor bucura.
10 Pentru robul Tău David, nu lepăda pe unsul Tău!" - 10 Din pricina lui David, robul Tau, sa nu intorci fata unsului Tau.
11 Domnul a jurat lui David adevărul şi nu Se va întoarce de la ce a jurat: "Voi pune pe scaunul tău de domnie un fiu din trupul tău. 11 Juratu-S-a Domnul lui David adevarul si nu-l va lepada: "Din rodul pantecelui tau voi pune pe scaunul tau,
12 Dacă fiii tăi vor păzi legământul Meu şi învăţăturile Mele pe care li le voi da, vor şedea şi fiii lor în veci pe scaunul tău de domnie." - 12 De vor pazi fiii tai legamantul Meu si marturiile acestea ale Mele, in care ii voi invata pe ei si fiii lor vor sedea pana in veac pe scaunul tau".
13 Da, Domnul a ales Sionul, l-a dorit ca locuinţă a Lui şi a zis: 13 Ca a ales Domnul Sionul si l-a ales ca locuinta Lui.
14 "Acesta este locul Meu de odihnă pe vecie; voi locui în el, căci l-am dorit. 14 "Aceasta este odihna Mea in veacul veacului. Aici voi locui, ca l-am ales pe el.
15 Îi voi binecuvânta din belşug hrana, voi sătura cu pâine pe săracii lui. 15 Roadele lui le voi binecuvanta foarte; pe saracii lui ii voi satura cu paine.
16 Voi îmbrăca în mântuire pe preoţii lui, şi credincioşii lui vor scoate strigăte de bucurie. 16 Pe preotii lui ii voi imbraca cu izbavire si cuviosii lui cu bucurie se vor bucura.
17 Acolo voi înălţa puterea lui David, voi pregăti o candelă unsului Meu, 17 Acolo voi face sa rasara puterea lui David, gatit-am faclie unsului Meu.
18 voi îmbrăca cu ruşine pe vrăjmaşii lui, şi peste el va străluci cununa lui." 18 Pe vrajmasii lui ii voi imbraca cu rusine, iar pe dansul va inflori sfintenia Mea".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***