Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Psalmii 102

1 (O rugăciune a unui nenorocit, când este doborât de întristare şi îşi varsă plângerea înaintea Domnului.) Doamne, ascultă-mi rugăciunea şi s-ajungă strigătul meu până la Tine! 1 (Rugaciunea unui sarac mahnit, care-si indrepteaza inaintea Domnului ruga sa.) Doamne, auzi rugaciunea mea, si strigarea mea la Tine sa ajunga!
2 Nu-mi ascunde faţa Ta în ziua necazului meu! Pleacă-Ţi urechea spre mine, când strig! Ascultă-mă degrabă! 2 Sa nu intorci fata Ta de la mine; in orice zi ma necajesc, pleaca spre mine urechea Ta! In orice zi Te voi chema, degraba auzi-ma!
3 Căci zilele mele pier ca fumul, şi oasele îmi ard ca un tăciune. 3 Ca s-au stins ca fumul zilele mele si oasele mele ca uscaciunea s-au facut.
4 Inima îmi este lovită şi mi se usucă întocmai ca iarba; până şi pâinea uit să mi-o mănânc. 4 Ranita este inima mea si s-a uscat ca iarba; ca am uitat sa-mi mananc painea mea.
5 Aşa de mari îmi sunt gemetele, că mi se lipesc oasele de carne. 5 De glasul suspinului meu, osul meu s-a lipit de carnea mea.
6 Semăn cu pelicanul din pustiu, sunt ca o cucuvea din dărâmături; 6 Asemanatu-m-am cu pelicanul din pustiu; ajuns-am ca bufnita din daramaturi.
7 nu mai pot dormi şi sunt ca pasărea singuratică pe un acoperiş. 7 Privegheat-am si am ajuns ca o pasare singuratica pe acoperis.
8 În fiecare zi mă batjocoresc vrăjmaşii mei, şi potrivnicii mei jură pe mine în mânia lor. 8 Toata ziua m-au ocarat vrajmasii mei si cei ce ma laudau, impotriva mea se jurau.
9 Mănânc ţărână în loc de pâine şi îmi amestec lacrimile cu băutura, 9 Ca cenusa am mancat, in loc de paine, si bautura mea cu plangere am amestecat-o,
10 din pricina mâniei şi urgiei Tale; căci Tu m-ai ridicat şi m-ai aruncat departe. 10 Din pricina urgiei Tale si a maniei Tale; ca ridicandu-ma eu, m-ai surpat.
11 Zilele mele sunt ca o umbră gata să treacă, şi mă usuc ca iarba. 11 Zilele mele ca umbra s-au plecat si eu ca iarba m-am uscat.
12 Dar Tu, Doamne, Tu împărăţeşti pe vecie, şi pomenirea Ta ţine din neam în neam. 12 Iar Tu, Doamne, in veac ramai si pomenirea Ta din neam in neam.
13 Tu Te vei scula şi vei avea milă de Sion; căci este vremea să Te înduri de el, a venit vremea hotărâtă pentru el. 13 Sculandu-Te, vei milui Sionul, ca vremea este sa-l miluiesti pe el, ca a venit vremea.
14 Căci robii Tăi iubesc pietrele Sionului şi le e milă de ţărâna lui. 14 Ca au iubit robii Tai pietrele lui si de tarana lui le va fi mila.
15 Atunci se vor teme neamurile de Numele Domnului, şi toţi împăraţii pământului, de slava Ta. 15 si se vor teme neamurile de numele Domnului si toti imparatii pamantului de slava Ta.
16 Da, Domnul va zidi iarăşi Sionul şi Se va arăta în slava Sa. 16 Ca va zidi Domnul Sionul si se va arata intru slava Sa.
17 El ia aminte la rugăciunea nevoiaşului şi nu-i nesocoteşte rugăciunea. 17 Cautat-a spre rugaciunea celor smeriti si n-a dispretuit cererea lor.
18 Să se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, şi poporul care se va naşte să laude pe Domnul! 18 Sa se scrie acestea pentru neamul ce va sa vina si poporul ce se zideste va lauda pe Domnul;
19 Căci El priveşte din înălţimea sfinţeniei Lui; Domnul priveşte din ceruri pe pământ, 19 Ca a privit din inaltimea cea sfanta a Lui, Domnul din cer pe pamant a privit,
20 ca să audă gemetele prinşilor de război şi să izbăvească pe cei ce sunt pe moarte; 20 Ca sa auda suspinul celor ferecati, sa dezlege pe fiii celor omorati,
21 pentru ca ei să vestească în Sion Numele Domnului, şi laudele Lui, în Ierusalim, 21 Sa vesteasca in Sion numele Domnului si lauda Lui in Ierusalim,
22 când se vor strânge toate popoarele şi toate împărăţiile ca să slujească Domnului. 22 Cand se vor aduna popoarele impreuna si imparatiile ca sa slujeasca Domnului.
23 El mi-a frânt puterea în drum şi mi-a scurtat zilele. 23 Zis-am catre Dumnezeu in calea tariei Lui: Vesteste-mi putinatatea zilelor mele.
24 Eu zic: "Dumnezeule, nu mă lua la jumătatea zilelor mele, Tu, ai cărui ani ţin veşnic!" 24 Nu ma lua la jumatatea zilelor mele, ca anii Tai, Doamne, sunt din neam in neam.
25 Tu ai întemeiat în vechime pământul, şi cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale. 25 Dintru inceput Tu, Doamne, pamantul l-ai intemeiat si lucrul mainilor Tale, sunt cerurile.
26 Ele vor pieri, dar Tu vei rămâne; toate se vor învechi ca o haină; le vei schimba ca pe un veşmânt, şi se vor schimba. 26 Acelea vor pieri, iar Tu vei ramane si toti ca o haina se vor invechi si ca un vesmant ii vei schimba si se vor schimba.
27 Dar Tu rămâi Acelaşi, şi anii Tăi nu se vor sfârşi. 27 Dar Tu acelasi esti si anii Tai nu se vor imputina.
28 Fiii robilor Tăi îşi vor locui ţara, şi sămânţa lor va rămâne înaintea Ta. 28 Fiii robilor Tai vor locui pamantul lor si semintia lor in veac va propasi.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***