Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 3

1 "Domnul mi-a zis: "Du-te iarăşi şi iubeşte o femeie iubită de un ibovnic şi preacurvă; iubeşte-o cum iubeşte Domnul pe copiii lui Israel, care se îndreaptă spre alţi dumnezei şi care iubesc turtele de stafide!" 1 Si a zis Domnul catre mine: "Du-te iarasi si iubeste o femeie indragita de un prieten, si totusi desfranata, asa precum Domnul iubeste pe fiii lui Israel, desi ei se intorc spre dumnezei straini si iubesc turtele de struguri".
2 Mi-am cumpărat-o cu cincisprezece sicli de argint, un omer de orz şi un letec de orz. 2 Si am cumparat-o pe pret de cincisprezece sicli de argint, un homer de orz si un letec de orz;
3 Şi i-am zis: "Rămâi multă vreme numai a mea, nu te deda la curvie, nu mai fi a niciunui alt bărbat, şi voi fi şi eu la fel cu tine!" 3 Si i-am zis: "Zile fara numar vei sta asa, nu vei desfrana si nu vei fi a nici unui barbat, si Eu voi face asemenea fata de tine".
4 Căci copiii lui Israel vor rămâne multă vreme fără împărat, fără căpetenie, fără jertfă, fără chip de idol, fără efod şi fără terafimi. 4 Ca zile fara de numar fiii lui Israel vor ramane fara rege, fara capetenie, fara jertfa, fara stalp de aducere aminte, fara efod si fara terafimi.
5 După aceea, copiii lui Israel se vor întoarce şi vor căuta pe Domnul Dumnezeul lor şi pe împăratul lor David; şi vor tresări la vederea Domnului şi a bunătăţii Lui, în vremurile de pe urmă." 5 Dupa aceasta, fiii lui Israel se vor intoarce la credinta si vor cauta pe Domnul Dumnezeul lor, si pe David, imparatul lor, iar la sfarsitul zilelor celor de pe urma se vor apropia cu infricosare de Domnul si de bunatatea Lui.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***