Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Mica 4

1 În vremurile de pe urmă, muntele Casei Domnului va fi întemeiat tare ca cel mai înalt munte, se va înălţa deasupra dealurilor, şi popoarele vor veni grămadă la el. 1 Si in zilele cele de apoi, muntele templului Domnului se va inalta peste varfurile muntilor si mai sus decat dealurile si catre el vor curge popoarele;
2 Neamurile se vor duce cu grămada la el şi vor zice: "Veniţi, haidem să ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne înveţe căile Lui şi să umblăm pe cărările Lui!" Căci din Sion va ieşi Legea, şi din Ierusalim, cuvântul Domnului. 2 Popoare multe se vor indrepta spre el zicand: "Veniti sa ne suim in muntele Domnului, in templul Dumnezeului lui Iacov, si El ne va invata caile Sale, si sa mergem pe cararile Sale, ca din Sion va iesi legea si cuvantul lui Dumnezeu din Ierusalim!"
3 El va judeca între multe popoare, va hotărî între neamuri puternice, depărtate. Din săbiile lor îşi vor făuri fiare de plug, şi din suliţele lor cosoare; niciun neam nu va mai trage sabia împotriva altuia şi nu vor mai învăţa să facă război; 3 El va fi judecator al multor popoare si dreptate va imparti la neamuri puternice pana departe. Acelea vor preface sabiile lor in fiare de plug si lancile lor in cosoare. Si nici un neam nu va mai ridica sabia impotriva altuia si nu se vor mai invata cum sa se lupte;
4 ci fiecare va locui sub viţa lui şi sub smochinul lui, şi nimeni nu-l va mai tulbura. Căci gura Domnului oştirilor a vorbit. 4 Ci fiecare va sta linistit sub vita si smochinul lui si nimeni nu-i va infricosa, caci gura Domnului Savaot a grait!
5 Pe când toate popoarele umblă fiecare în numele dumnezeului său, noi vom umbla în Numele Domnului Dumnezeului nostru, totdeauna şi în veci de veci! 5 Atunci toate popoarele vor umbla fiecare in numele dumnezeului sau, iar noi vom merge in numele Domnului Dumnezeului nostru de acum si pana in veac!
6 "În ziua aceea, zice Domnul, voi aduna pe cei şchiopi, voi strânge grămadă pe cei izgoniţi şi pe aceia pe care-i chinuisem. 6 In ziua aceea, zice Domnul, voi aduna laolalta pe cei care o luasera la fuga si pe cei chinuiti;
7 Din cei şchiopi voi face o rămăşiţă, din cei ce erau risipiţi, un neam puternic; şi Domnul va împărăţi peste ei, pe muntele Sionului, de acum şi până-n veac! 7 Si din cei schiopi voi face un rest si din cei ce au fost impovarati, un neam puternic, si Domnul va imparati peste ei in muntele Sionului, de acum si pana m veac!
8 Iar la tine, turn al turmei, deal al fiicei Sionului, la tine va veni şi la tine va ajunge vechea stăpânire, împărăţia fiicei Ierusalimului!" 8 Iar la tine, turnul de paza al turmei, colina fiicei Sionului, la tine se va intoarce stapanirea de odinioara, imparatia fiicei Ierusalimului!
9 Pentru ce strigi tu însă acum aşa de tare? N-ai împărat? Nu mai ai sfetnic, de te apucă durerea ca pe o femeie la naştere? 9 Si acum pentru ce strigi asa de tare? Oare iti lipseste rege si sfatuitorul tau a pierit si te-au cuprins durerile ca pe una care naste?
10 Suferă, fiica Sionului, şi gemi ca o femeie la naştere! Căci acum vei ieşi din cetate şi vei locui în câmp, şi te vei duce până la Babilon! Acolo vei fi izbăvită, acolo te va răscumpăra Domnul din mâna vrăjmaşilor tăi. 10 Sufere dureri de nastere si zvarcoleste-te ca o femeie in chinuri, fiica a Sionului, caci vei iesi din cetate si te vei salaslui in camp si te vei duce in Babilon. Acolo tu vei fi izbavita si acolo te va rascumpara Domnul din mana vrajmasilor tai.
11 Căci acum multe neamuri s-au strâns împotriva ta şi zic: "Să fie pângărită, ca să ne vadă ochii împlinindu-se dorinţa faţă de Sion!" 11 Acum s-au adunat la tine neamuri fara de numar, care zic: "Pangarita sa fie, si ochii nostri sa priveasca nesatiosi Sionul!"
12 Dar ei nu cunosc gândurile Domnului, nu-I înţeleg planurile, nu ştiu că i-a strâns ca pe nişte snopi în arie. 12 Dar ele nu cunosc cugetele Domnului si nu pricep sfatul Lui, ca El le-a adunat ca snopii pe arie.
13 "Scoală-te, fiica Sionului, şi treieră! Căci îţi fac un corn de fier şi o copită de aramă, ca să sfărâmi multe popoare şi să închini Domnului prada lor, să închini Domnului întregului pământ averile lor!" 13 Scoala-te si calca in picioare pe fiica Sionului; ca voi face cornul tau de fier si copitele tale de arama! Tu vei zdrobi popoare multe si prada luata de la ele, Domnului o vei inchina si bogatiile lor Stapanului a tot pamantul.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***