Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Mica 2

1 Vai de cei ce cugetă nelegiuirea şi făuresc rele în aşternutul lor; când se crapă de ziuă o înfăptuiesc, dacă le stă în putere. 1 Vai de cei ce cugeta ganduri silnice stand in asternuturile lor si de cei ce savarsesc faradelegea la lumina zilei de indata ce afla prilej.
2 Dacă poftesc ogoare, pun mâna pe ele, dacă doresc case, le răpesc; asupresc pe om şi casa lui, pe om şi moştenirea lui. 2 Le plac tarinile, pentru aceea le si rapesc; casele, de aceea le si iau. Calca silnic drepturile stapanului si ale casei lui, ale omului si ale mostenirii lui.
3 De aceea, aşa vorbeşte Domnul: "Iată, Eu am de gând să aduc o nenorocire împotriva acestui leat de oameni, de care nu vă veţi feri grumajii, şi nu veţi mai umbla cu capul atât de sus, căci vremurile vor fi rele. 3 Pentru aceasta asa zice Domnul Iata ca Eu pun la cale pentru neamul acesta o nenorocire, de care nu veti putea sa va feriti grumazul vostru si nu veti mai calca mandri; caci vremurile sunt rele.
4 În ziua aceea, veţi ajunge de pomină, veţi boci şi veţi zice: "S-a isprăvit! Suntem pustiiţi cu desăvârşire! Partea de moştenire a poporului meu trece în mâna altuia! Vai! cum mi-o ia! Ogoarele noastre le împarte vrăjmaşului…!" 4 In vremea aceea veti ajunge de batjocura si vi se va canta un cantec de jale: "Domnul a spus, si iata ca au fost nimiciti! El da in alte maini partea de mostenire a poporului Sau! Cum ia El fara sa mai dea inapoi si ogoarele noastre le imparte vrajmasului!
5 De aceea nu vei avea pe nimeni care să întindă frânghia de măsurat pentru sorţul tău, în adunarea Domnului. 5 Pentru aceasta voi nu veti avea pe nimeni care sa arunce funia pentru sortii vostri in obstea Domnului!"
6 "Nu prorociţi!", zic ei. "Să nu se prorocească asemenea lucruri. Căci altminteri ocările nu mai încetează!" 6 Nu ziceti nimic impotriva! Nu va ridicati impotriva, caci aceasta nu poate sa departeze rusinea voastra!
7 "Este Domnul atât de grabnic la mânie, casa lui Iacov? Acesta este felul Lui de a lucra?" - Da, cuvintele Mele sunt prielnice celui ce umblă cu neprihănire! 7 Casa lui Iacov zice: "Oare Dumnezeu a pierdut rabdarea? Acestea sunt lucrurile Sale?" Cuvintele Mele nu sunt ele, oare, binevoitoare pentru cel ce umbla pe calea cea dreapta?
8 De multă vreme poporul Meu este socotit de Mine ca vrăjmaş; voi răpiţi mantaua de pe hainele celor ce trec liniştiţi şi n-au gust de război. 8 Ci voi, impotriva poporului Meu, stati intr-ajutor vrajmasului lui. Mai inainte ca sa navaleasca Salmanasar voi jefuiti ca la razboi pe cei care merg cu incredere pe calea lor;
9 Voi izgoniţi din casele lor iubite pe femeile poporului Meu, luaţi pentru totdeauna podoaba Mea de la copiii lor. 9 Voi dati afara pe femeile poporului Meu din casele lor placute, iar feciorilor lor le luati pentru totdeauna slava Mea!
10 Sculaţi-vă şi plecaţi, căci aici nu este odihnă pentru voi; căci, din pricina spurcăciunii, vor fi dureri, dureri puternice. 10 Sculati-va si plecati, caci aici nu este loc de odihna; din pricina intinaciunii lui, va avea parte de chinuri grozave.
11 Da, dacă ar veni un om cu vânt şi minciuni şi ar zice: "Îţi voi proroci despre vin şi despre băuturi tari!", acela ar fi un proroc pentru poporul acesta! 11 O! Daca ar putea cineva sa fie purtat de duhul nascocirilor si sa spuna cuvinte mincinoase, zicand: "Am sa-ti proorocesc despre vin si despre bautura cea imbatatoare", acesta ar fi proorocul poporului acestuia.
12 Te voi strânge în întregime, Iacove! Voi strânge rămăşiţa lui Israel, îi voi aduna ca pe nişte oi dintr-un staul, ca pe o turmă în păşunea ei, aşa că va fi o mare zarvă de oameni. 12 Te voi aduna pe tine, Iacove tot, voi strange laolalta ceea ce a mai ramas din Israel! Il voi aduna ca pe oile ce sunt in mare primejdie, ca pe o turma in mijlocul unei nenorociri. Spaimantati, ei vor fugi departe de locul prapadului!
13 Cel ce va face spărtura se va sui înaintea lor; vor face spărtura, vor trece pe poartă şi vor ieşi pe ea; împăratul lor va merge înaintea lor, şi Domnul va fi în fruntea lor." 13 Cel ce croieste cale este in fruntea lor; ei isi croiesc cale si trec si ies pe o poarta, iar regele merge inaintea lor Domnul este in fruntea lor.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***