Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Maleahi 3

1 "Iată, voi trimite pe solul Meu; el va pregăti calea înaintea Mea. Şi deodată va intra în Templul Său Domnul pe care-L căutaţi: Solul legământului pe care-L doriţi; iată că vine - zice Domnul oştirilor. 1 "Iata, Eu trimit pe ingerul Meu si va gati calea inaintea fetei Mele si va veni indata in templul Sau Domnul pe Care Il cautati si Ingerul legamantului pe Care voi Il doriti. Iata, vine!", zice Domnul Savaot.
2 Cine va putea să sufere însă ziua venirii Lui? Cine va rămâne în picioare când Se va arăta El? Căci El va fi ca focul topitorului şi ca leşia înălbitorului. 2 "Si cine va putea indura ziua venirii Lui si cine se va putea tine bine, cand El Se va arata? Caci El este ca focul topitorului si ca lesia nalbitorului.
3 El va şedea, va topi şi va curăţa argintul; va curăţa pe fiii lui Levi, îi va lămuri cum se lămureşte aurul şi argintul, şi vor aduce Domnului daruri neprihănite. 3 Si El Se va aseza sa lamureasca si sa curete argintul; El va curata pe fiii lui Levi si ii va lamuri ca pe aur si argint, si vor aduce Domnului jertfa intru dreptate.
4 Atunci darul lui Iuda şi al Ierusalimului va fi plăcut Domnului, ca în zilele cele vechi, ca în anii de odinioară. 4 Si va placea Domnului jertfa lui Iuda si a Ierusalimului, ca inainte vreme si ca in anii cei de altadata.
5 Mă voi apropia de voi pentru judecată şi Mă voi grăbi să mărturisesc împotriva descântătorilor şi preacurvarilor, împotriva celor ce jură strâmb, împotriva celor ce opresc plata simbriaşului, care asupresc pe văduvă şi pe orfan, nedreptăţesc pe străin, şi nu se tem de Mine, zice Domnul oştirilor. 5 Si Ma voi apropia de voi ca sa va judec si voi fi martor grabnic impotriva vrajitorilor, a desfranatilor si a celor care jura stramb, impotriva celor care asupresc pe simbrias, pe vaduva si pe orfan, apasa pe cel strain si nu se tem de Mine, zice Domnul Savaot.
6 Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb; de aceea, voi, copii ai lui Iacov, n-aţi fost nimiciţi. 6 "Ca Eu sunt Domnul si nu M-am schimbat si voi n-ati incetat sa fiti fiii lui Iacov.
7 Din vremea părinţilor voştri voi v-aţi abătut de la poruncile Mele şi nu le-aţi păzit. Întoarceţi-vă la Mine, şi Mă voi întoarce şi Eu la voi, zice Domnul oştirilor. Dar voi întrebaţi: "În ce trebuie să ne întoarcem?" 7 Din zilele parintilor vostri v-ati departat de la poruncile Mele si nu le-ati pazit. Intoarceti-va catre Mine, si Ma voi intoarce si Eu catre voi", zice Domnul Savaot. "Dar voi raspundeti: "Cum sa ne intoarcem?"
8 Se cade să înşele un om pe Dumnezeu cum Mă înşelaţi voi? Dar voi întrebaţi: "Cu ce Te-am înşelat?" Cu zeciuielile şi darurile de mâncare. 8 Se cuvine oare, ca omul sa insele pe Dumnezeu? Caci voi M-ati inselat! Dar voi ziceti: "Cum Te-am inselat?" - Cu zeciuiala si cu parga!
9 Sunteţi blestemaţi câtă vreme căutaţi să Mă înşelaţi, tot poporul în întregime! 9 Blestemul va atinge, pentru ca voi Ma inselati, voi, neamul intreg!
10 Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. 10 Aduceti toate zeciuielile la vistierie si sa fie merinde in casa Mea si puneti-Ma si pe Mine la incercare", zice Domnul Savaot, "si veti vedea ca vai deschide, la dorinta voastra, stavilarele cerului si voi varsa din belsug binecuvantarea, spre binele vostru.
11 Şi voi mustra pentru voi pe cel ce mănâncă (lăcusta), şi nu vă va nimici roadele pământului, şi viţa nu va fi neroditoare în câmpiile voastre, zice Domnul oştirilor. 11 Si voi certa, spre binele vostru, lacusta, ca sa nu strice rodul tarinilor voastre. Si via voastra de la camp nu va ramane fara rod", zice Domnul Savaot.
12 Toate neamurile vă vor ferici atunci, căci veţi fi o ţară plăcută, zice Domnul oştirilor. 12 "Si toate neamurile va vor ferici pe voi, caci veti fi o tara dorita", zice Domnul Savaot.
13 Cuvintele voastre sunt aspre împotriva Mea, zice Domnul. Şi mai întrebaţi: "Ce-am spus noi împotriva Ta?" 13 "Aspre sunt pentru Mine graiurile voastre", zice Domnul. "Si voi graiti: "Ce am spus impotriva Ta?"
14 Aţi zis: "Degeaba slujim lui Dumnezeu; şi ce am câştigat dacă am păzit poruncile Lui şi am umblat trişti înaintea Domnului oştirilor? 14 Si mai ziceti: "Este truda zadarnica sa slujim pe Dumnezeu si ce castig vom avea din paza poruncilor Sale si ca umblam tristi inaintea Domnului Savaot?
15 Acum fericim pe cei trufaşi; da, celor răi le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu, şi scapă!" 15 Dar iata ca acum noi fericim pe cei mandri. Si propasesc cei ce savarsesc faradelegi, ba chiar si pun la incercare pe Domnul, si ei scapa!"
16 Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui. 16 Iata ce zic unii catre altii, cei ce se tem de Domnul. Si Domnul a luat aminte si a ascultat; o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui spre binele celor care se tem de El si cauta scapare in numele Lui.
17 Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei, cum are milă un om de fiul său care-i slujeşte. 17 "Si vor fi acestia pentru Mine", zice Domnul Savaot, "in ziua in care voi face judecata, ca o avere a Mea si voi avea indurare de ei, precum are un om fata de fiul sau care ii slujeste.
18 Şi veţi vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit şi cel rău, dintre cel ce slujeşte lui Dumnezeu şi cel ce nu-I slujeşte. 18 Atunci va veti schimba parerea si veti vedea deosebirea intre cel drept si cel pacatos, intre cel care slujeste pe Dumnezeu si cel care nu-L slujeste.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***