Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iacov 3

1 Fraţii mei, să nu fiţi mulţi învăţători, căci ştiţi că vom primi o judecată mai aspră. 1 Fratii mei, sa nu fiti multi invatatori, caci stiti ca vom primi o judecata mai aspra.
2 Toţi greşim în multe feluri. Dacă nu greşeşte cineva în vorbire, este un om desăvârşit şi poate să-şi ţină în frâu tot trupul. 2 Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavirsit, si poate sa-si tina in friu tot trupul.
3 De pildă, dacă punem cailor frâul în gură, ca să ne asculte, le cârmuim tot trupul. 3 De pilda, daca punem cailor friul in gura, ca sa ne asculte, le cirmuim tot trupul.
4 Iată, şi corăbiile, cât de mari sunt, şi, măcar că sunt mânate de vânturi iuţi, totuşi sunt cârmuite de o cârmă foarte mică, după gustul cârmaciului. 4 Iata, si corabiile, cit de mari sint, si, macar ca sint minate de vinturi iuti, totus sint cirmuite de o cirma foarte mica, dupa gustul cirmaciului.
5 Tot aşa şi limba este un mic mădular, şi se făleşte cu lucruri mari. Iată, un foc mic ce pădure mare aprinde! 5 Tot asa si limba, este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, un foc mic ce padure mare aprinde!
6 Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre mădularele noastre care întinează tot trupul şi aprinde roata vieţii, când este aprinsă de focul gheenei. 6 Limba este si ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre madularele noastre, care intineaza tot trupul si aprinde roata vietii, cind este aprinsa de focul gheenei.
7 Toate soiurile de fiare, de păsări, de târâtoare, de vieţuitoare de mare se îmblânzesc şi au fost îmblânzite de neamul omenesc, 7 Toate soiurile de fiare, de pasari, de tiritoare, de vietuitoare de mare se imblinzesc, si au fost imblinzite de neamul omenesc,
8 dar limba niciun om n-o poate îmblânzi. Ea este un rău care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte. 8 dar limba niciun om n'o poate imblinzi. Ea este un rau, care nu se poate infrina, este plina de o otrava de moarte.
9 Cu ea binecuvântăm pe Domnul şi Tatăl nostru, şi tot cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu. 9 Cu ea binecuvintam pe Domnul, si Tatal nostru, si tot cu ea blestemam pe oameni cari sint facuti dupa asemanarea lui Dumnezeu.
10 Din aceeaşi gură iese şi binecuvântarea şi blestemul! Nu trebuie să fie aşa, fraţii mei! 10 Din aceeas gura iese si binecuvintarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa, fratii mei!
11 Oare din aceeaşi vână a izvorului ţâşneşte şi apă dulce şi apă amară? 11 Oare din aceeas vina a izvorului tisneste si apa dulce si apa amara?
12 Fraţii mei, poate oare un smochin să facă măsline sau o viţă să facă smochine? Nici apa sărată nu poate da apă dulce. 12 Fratii mei, poate oare un smochin sa faca masline, sau o vita sa faca smochine? Nici apa sarata nu poate da apa dulce.
13 Cine dintre voi este înţelept şi priceput? Să-şi arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândeţea înţelepciunii! 13 Cine dintre voi este intelept si priceput? Sa-si arate, prin purtarea lui buna, faptele facute cu blindeta intelepciunii!
14 Dar, dacă aveţi în inima voastră pizmă amară şi un duh de ceartă, să nu vă lăudaţi şi să nu minţiţi împotriva adevărului. 14 Dar daca aveti in inima voastra pizma amara si un duh de cearta, sa nu va laudati si sa nu mintiti impotriva adevarului.
15 Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească, drăcească. 15 Intelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este paminteasca, fireasca (Greceste: sufleteasca.), draceasca.
16 Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele. 16 Caci acolo unde este pizma si duh de cearta, este tulburare si tot felul de fapte rele.
17 Înţelepciunea care vine de sus este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică. 17 Intelepciunea care vine de sus, este, intii, curata, apoi pacinica, blinda, usor de induplecat, plina de indurare si de roduri bune, fara partinire, nefatarnica.
18 Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace. 18 Si roada neprihanirii este samanata in pace pentru cei ce fac pace.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***