Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 9

1 Apoi a strigat cu glas tare la urechile mele: "Apropiaţi-vă, voi care trebuie să pedepsiţi cetatea, fiecare cu unealta lui de nimicire în mână!" 1 Apoi a rasunat la urechile mele un glas mare si a zis: "Apropiati-va pedepsitorii cetatii, avand fiecare in mana unealta de nimicire!"
2 Şi iată că au venit şase oameni de pe drumul porţii de sus, dinspre miazănoapte, fiecare cu unealta lui de nimicire în mână. În mijlocul lor era un om îmbrăcat într-o haină de in şi cu o călimară la brâu. Au venit şi s-au aşezat lângă altarul de aramă. 2 Si iata dinspre poarta de sus, care da spre miazanoapte, veneau sase barbati, avand fiecare in mana unealta sa ucigatoare; si intre ei se afla unul, imbracat cu haina de in, care avea la brau unelte de scris. Acestia, venind, s-au oprit langa jertfelnicul cel de arama.
3 Slava Dumnezeului lui Israel s-a ridicat de pe heruvimul pe care era şi s-a îndreptat spre pragul Casei; şi el a chemat pe omul acela care era îmbrăcat cu haina de in şi care avea călimara la brâu. 3 Atunci slava Dumnezeului lui Israel s-a pogorat de pe heruvimul pe care se afla la pragul casei. Si a chemat Domnul pe omul cel imbracat in haina de in, care avea la brau unelte de scris,
4 Domnul i-a zis: "Treci prin mijlocul cetăţii, prin mijlocul Ierusalimului, şi fă un semn pe fruntea oamenilor care suspină şi gem din pricina tuturor urâciunilor care se săvârşesc acolo." 4 Si i-a zis Domnul: Treci prin mijlocul cetatii, prin Ierusalim, si insemneaza cu semnul crucii (litera "tau" care in alfabetul vechi grec avea forma unei cruci) pe frunte, pe oamenii care gem si care plang din cauza multor ticalosii care se savarsesc in mijlocul lui".
5 Iar celorlalţi le-a zis în auzul meu: "Treceţi după el în cetate şi loviţi; ochiul vostru să fie fără milă şi să nu vă înduraţi! 5 Iar celorlalti le-a zis in auzul meu: "Mergeti dupa el prin cetate si loviti! Sa nu aveti nici o mila si ochiul vostru sa fie necrutator!
6 Ucideţi şi nimiciţi pe bătrâni, pe tineri, pe fecioare, pe copii şi pe femei; dar să nu vă atingeţi de niciunul din cei ce au semnul pe frunte! Începeţi însă cu Locaşul Meu cel Sfânt!" Ei au început cu bătrânii care erau înaintea Templului. 6 Ucideti si nimiciti pe batrani, tineri, fecioare, copii, femei, dar sa nu va atingeti de nici un om, care are pe frunte semnul "+"! Si sa incepeti cu locul Meu cel sfant!" Si au inceput ei cu batranii, care erau inaintea templului.
7 Şi El le-a zis: "Spurcaţi Casa şi umpleţi curţile cu morţi!… Ieşiţi…" Ei au ieşit şi au început să ucidă în cetate. 7 Apoi le-a zis: "Intinati templul, umpleti curtile cu ucisi si iesiti!" Si au iesit si au inceput sa ucida prin cetate.
8 Pe când ucideau ei astfel, şi eu stăteam încă singur acolo, am căzut cu faţa la pământ şi am strigat: "Ah! Doamne Dumnezeule, vrei să nimiceşti oare tot ce a mai rămas din Israel, vărsându-Ţi urgia asupra Ierusalimului?" 8 Si dupa ce i-au ucis, iar eu am ramas, am cazut cu fata la pamant si, strigand, am zis: "O, Doamne, Dumnezeule, vei pierde oare tot ce a mai ramas din Israel, varsandu-Ti mania asupra Ierusalimului?"
9 El mi-a răspuns: "Nelegiuirea casei lui Israel şi Iuda este mare, peste măsură de mare! Ţara este plină de omoruri, şi cetatea este plină de nedreptate; căci ei zic: "Domnul a părăsit ţara şi Domnul nu vede nimic!" 9 Iar El mi-a raspuns: "Nelegiuirea casei lui Israel si a lui Iuda este mare, foarte mare si tara aceasta e manjita cu sange, iar cetatea e plina de nedreptate, ca ei zic: "A parasit Domnul tara aceasta, Domnul nu mai vede!
10 De aceea şi Eu voi fi fără milă şi nu Mă voi îndura, ci voi face să cadă asupra capului lor faptele lor." 10 De aceea ochiul Meu nu-i va cruta si Eu nu Ma voi indura si voi intoarce purtarea lor asupra capului lor".
11 Şi iată că omul cel îmbrăcat în haina de in şi care avea călimara la brâu a adus următorul răspuns: "Am făcut ce mi-ai poruncit!" 11 Si iata omul cel imbracat cu haina de in, care avea la brau uneltele de scris, a dat raspuns si a zis: "Am facut cum mi-ai poruncit".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***