Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 46

1 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Poarta curţii dinăuntru, dinspre răsărit, va rămâne închisă în cele şase zile de lucru; dar se va deschide în ziua Sabatului şi va fi deschisă şi în ziua lunii noi. 1 Asa zice Domnul Dumnezeu: "Poarta curtii celei dinauntru, care da spre rasarit, trebuie sa fie incuiata in timpul celor sapte zile de lucru, iar in ziua odihnei ea trebuie sa fie deschisa, si in ziua de luna noua trebuie sa fie deschisa.
2 Domnitorul va intra pe drumul care dă în tinda porţii de afară şi va sta lângă uşorii porţii. Apoi preoţii vor aduce arderea lui de tot şi jertfele lui de mulţumire. El se va închina pe pragul porţii, apoi va ieşi iarăşi afară, şi poarta nu se va închide până seara. 2 Regele va trece prin pridvorul din afara al portii acesteia si va sta la usorul acestei porti; iar preotii vor savarsi arderea de tot a lui, si jertfa lui cea de impacare; si el din pragul portii se va inchina Domnului si va iesi, iar poarta va ramane neincuiata pana seara.
3 Poporul ţării se va închina şi el înaintea Domnului la intrarea acestei porţi, în zilele de Sabat şi la lunile noi. 3 Poporul tarii se va inchina inaintea Domnului, dinaintea portii, in ziua odihnei si la luna noua.
4 Arderea de tot pe care o va aduce Domnului domnitorul în ziua Sabatului va fi de şase miei fără cusur şi un berbec fără cusur; 4 Arderea de tot pe care regele trebuie sa o aduca Domnului in ziua odihnei, trebuie sa fie de sase miei fara meteahna si un berbec fara meteahna,
5 iar darul lui de mâncare va fi o efă de berbec şi un dar de bunăvoie pentru miei cu un hin de untdelemn de fiecare efă. 5 Prinosul de paine de o efa de faina, cu berbecul si cu mieii, cat ii va da mana, iar untdelemnul, un hin la efa.
6 În ziua lunii noi, va da un viţel fără cusur, şase miei şi un berbec, toţi fără cusur. 6 In ziua de luna noua se va aduce de el un junc fara meteahna din cireada de boi si de asemenea sase miei si un berbec fara meteahna.
7 Şi darul lui de mâncare va fi de o efă pentru viţel, o efă pentru berbec şi cât va voi pentru miei, cu un hin de untdelemn de fiecare efă. 7 Prinos de paine va aduce o efa cu vitelul si o efa cu berbecul, iar cu mieii, cat ii va da mana, untdelemn, cate un hin la efa.
8 Când va intra domnitorul, va intra pe drumul din tinda porţii şi va ieşi pe acelaşi drum. 8 Cand vine regele, trebuie sa intre prin pridvorul portii celei dinauntru si tot pe acolo sa iasa.
9 Dar când va veni poporul ţării înaintea Domnului, la sărbători, cel ce va intra pe poarta de miazănoapte, ca să se închine, va ieşi pe poarta de miazăzi; iar cel ce va intra pe poarta de miazăzi va ieşi pe poarta de miazănoapte; nu trebuie să se întoarcă pe aceeaşi poartă pe care vor intra, ci vor ieşi drept înainte pe cealaltă. 9 Iar cand va veni poporul tarii inaintea fetei Domnului, la sarbatori, atunci, intrand pe poarta de miazanoapte pentru inchinare, trebuie sa iasa pe poarta de miazazi, iar cand intra pe poarta de miazazi, trebuie sa iasa pe poarta de miazanoapte; el nu trebuie sa iasa tot pe acea poarta pe care a intrat, ci trebuie sa iasa pe cea din fata aceleia.
10 Domnitorul va intra cu ei, când vor intra, şi vor ieşi împreună, când vor ieşi. 10 Regele trebuie sa fie in mijlocul lor; cand intra ei, intra si el, si cand ies ei, iese si el.
11 La sărbători şi la praznice, darul de mâncare va fi de o efă pentru viţel, o efă pentru berbec şi cât va voi pentru miei, împreună cu un hin de untdelemn de fiecare efă. 11 In zilele de sarbatoare si in zilele de bucurie, prinosul de paine din partea lui trebuie sa fie de cate o efa, cu vitelul si berbecul, iar cu mieii, cat ii va da mina, iar untdelemn, cate un hin la efa.
12 Dacă însă domnitorul aduce Domnului o ardere de tot de bunăvoie sau o jertfă de mulţumire de bunăvoie, îi vor deschide poarta dinspre răsărit, şi el îşi va aduce arderea de tot şi jertfa de mulţumire aşa cum o aduce în ziua Sabatului; apoi va ieşi afară, şi după ce va ieşi, vor închide iarăşi poarta. 12 Iar daca regele, din evlavie, vrea sa aduca ardere de tot Domnului, trebuie sa i se deschida portile cete de la rasarit si el va savarsi arderea sa de tot si jertfa sa de multumire tot asa cum a savarsit-o in ziua odihnei, si dupa aceea va iesi, iar dupa iesirea lui poarta se va inchide.
13 În fiecare zi vei aduce Domnului ca ardere de tot un miel de un an fără cusur; pe acesta îl vei aduce în fiecare dimineaţă. 13 In fiecare zi sa aduci Domnului ardere de tot un miel de un an, fara meteahna; in fiecare dimineata sa-l aduci.
14 Vei mai adăuga la el ca dar de mâncare, în fiecare dimineaţă, a şasea parte dintr-o efă şi a treia parte dintr-un hin de untdelemn, pentru stropirea florii de făină. Acesta este darul de mâncare de adus Domnului; aceasta este o lege veşnică, pentru totdeauna! 14 Iar ca prinos de paine sa adaugi la el in fiecare dimineata a sasea parte de efa si untdelemn a treia parte din hin, ca sa amesteci faina. Aceasta este o lege vesnica despre prinosul de paine ce trebuie sa se aduca Domnului totdeauna.
15 În fiecare dimineaţă, vor aduce astfel mielul şi darul de mâncare împreună cu untdelemnul, ca o ardere de tot veşnică." 15 Sa se aduca ardere de tot un miel si prinos de paine si untdelemn necontenit in fiecare dimineata.
16 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Dacă domnitorul dă unuia din fiii săi un dar luat din moştenirea sa, darul acesta va rămâne al fiilor săi, ca moşia lor prin drept de moştenire. 16 Asa zice Domnul Dumnezeu: "Daca regele va da vreunuia din fiii sai dar, acest dar trebuie sa treaca mostenire si la fiii aceluia. Ei il vor stapani ca pe o mostenire.
17 Dar dacă dă unuia din slujitorii lui un dar luat din moştenirea lui, darul acela va fi al lui până în anul slobozeniei, apoi se va întoarce înapoi domnitorului; numai fiii lui vor stăpâni ce le va da din moştenirea lui. 17 Iar daca el da din mostenirea sa cuiva din robii sai dar, acesta va fi al aceluia numai pana la anul jubileu si atunci se va intoarce la rege. Mostenirea lui poate trece numai la fiii lui.
18 Domnitorul nu va lua nimic din moştenirea poporului, nu-l va despuia de moşiile lui. Ci, ce va da de moştenire fiilor săi, va lua din ce are el, pentru ca niciunul din poporul Meu să nu fie îndepărtat din moşia lui!" 18 Dar regele nu poate lua din partea de mostenire a poporului, stramtorandu-l in mostenirea lui. El numai din mostenirea sa poate imparti copiilor sai, ca nimeni din poporul Meu sa nu fie izgonit din mostenirea iuim.
19 M-a dus, pe intrarea de lângă poartă, în odăile sfinte, rânduite preoţilor, şi care se află spre miazănoapte. Şi iată că în fund era un loc, înspre apus. 19 Apoi m-a dus barbatul acela pe calea portii celei de miazazi la camerele sfintite ale preotilor, dinspre miazanoapte, si iata era un loc in fund, spre apus.
20 El mi-a zis: "Acesta este locul unde vor fierbe preoţii carnea de la jertfele pentru vină şi pentru ispăşire şi unde vor coace darurile de mâncare, ca să se ferească să le ducă în curtea de afară şi să sfinţească astfel poporul prin ele." 20 Si mi-a zis: "Acesta este locul unde preotii trebuie sa fiarba jertfa cea pentru vina si jertfa cea pentru pacat; unde trebuie sa coaca painile din prinoase, fara sa le scoata in curtea cea din afara, pentru sfintirea poporului".
21 M-a dus apoi în curtea de afară şi m-a făcut să trec pe lângă cele patru colţuri ale curţii. Şi iată că era o curte la fiecare colţ al curţii. 21 Dupa aceea m-a scos in curtea cea din afara si m-a dus in cele patru colturi ale curtii si iata in fiecare colt al curtii era inca o curte.
22 Şi în cele patru colţuri ale curţii erau nişte curţi despărţite, lungi de patruzeci de coţi şi late, de treizeci; toate patru aveau aceeaşi măsură şi erau în colţuri. 22 In toate patru colturile curtii erau curti acoperite, de patruzeci de coti in lungime si de treizeci in latime; curtile din toate patru colturile aveau o singura masura.
23 Toate patru erau înconjurate cu un zid, şi la picioarele zidului de jur împrejur erau nişte vetre pentru gătit 23 Si imprejurul celor patru curti erau ziduri, iar pe langa pereti de jur imprejur erau vetre pentru gatit mancare.
24 El mi-a zis: "Acestea sunt bucătăriile unde vor fierbe slujitorii Casei carnea de la jertfele aduse de popor." 24 Si mi-a zis barbatul acela: "Iata bucatariile in care slujitorii templului fierb jertfele poporului".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***