Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 41

1 M-a dus în Templu. A măsurat stâlpii; aveau o lăţime de şase coţi de o parte şi o lăţime de şase coţi de alta - aceasta este lăţimea stâlpilor. 1 Dupa aceea m-a dus in templu, a masurat stalpii si a gasit sase coti in latime de o parte si sase coti de cealalta parte; aceasta era largimea cortului adunarii.
2 Lăţimea uşii era de zece coţi; iar canaturile uşii erau late de cinci coţi de o parte şi cinci coţi de cealaltă parte. A măsurat şi lungimea Templului: patruzeci de coţi, şi lăţimea: douăzeci de coţi. 2 Largimea usii era de zece coti si de amandoua partile usii cate cinci coti. A masurat apoi lungimea templului si a gasit-o de patruzeci de coti, iar latimea de douazeci de coti.
3 Apoi a intrat înăuntru. A măsurat uşorii uşii, doi coţi, uşa, şase coţi, şi lăţimea uşii, şapte coţi. 3 A mers inauntrul templului si a masurat stalpii de la usa si i-a gasit de doi coti, iar usa de sase coti; de la tatanile usii pana in perete a gasit sapte coti de o parte si sapte coti de cealalta parte.
4 Pe partea dinainte a Templului a măsurat în lungime douăzeci de coţi şi în lăţime douăzeci de coţi; şi mi-a zis: "Acesta este Locul Preasfânt!" 4 A masurat locasul si a gasit douazeci de coti in lungime, douazeci de coti in latime si mi-a zis: "Aceasta este Sfanta Sfintelor".
5 A măsurat zidul casei, gros de şase coţi, şi lăţimea odăilor lăturalnice de jur împrejurul Casei, patru coţi. 5 Apoi a masurat peretele templului si l-a gasit gros de sase coti; latimea camerelor de pe laturile templului de jur imprejur a gasit-o de patru coti.
6 Odăile lăturalnice erau unele peste altele, în număr de treizeci, aşezate în trei caturi; ele dădeau în nişte îmbucături de zid, făcute anume pentru odăile acestea de jur împrejurul Casei, aşa că se sprijineau pe ele, şi nu pe zidul Casei. 6 In jurul templului sunt trei randuri de cate treizeci de camere, camera langa camera. Ele intra intr-un zid, care este facut imprejurul templului anume pentru aceste camere, ca ele sa fie intarite, dar de peretele templului nu se ating.
7 Odăile, cu cât erau mai sus, cu atât erau mai încăpătoare, şi te suiai la ele ocolind; căci te suiai împrejurul Casei pe o scară şerpuitoare. Astfel era mai mult loc, ca lărgime, în partea de sus a Casei, şi din catul de jos te suiai în catul de sus prin cel de la mijloc. 7 Camerele cu cat sunt mai sus, cu atat sunt mai incapatoare, subtiindu-se peretele. Din camerele de jos te urci la cele din mijloc si de la cele din mijloc la cele de sus; suisul este invartit, caci te sui pe o scara in chipul melcului.
8 De jur împrejurul Casei se vedea o pardoseală ieşită în afară. Odăile lăturalnice aveau nişte temelii şi erau de o prăjină întreagă, adică şase coţi la unghi. 8 Si am vazut un caldaram inalt imprejurul templului, care slujea de temelie pentru camerele laterale, care avea latimea de o prajina intreaga, adica de sase coti mari.
9 Zidul de afară al odăilor lăturalnice avea o grosime de cinci coţi. 9 Grosimea zidului camerelor laterale, care ieseau in afara, era de cinci coti, iar langa camerele laterale era un loc gol.
10 Locul gol dintre odăile lăturalnice ale Casei şi odăile dimprejurul Casei avea o lăţime de douăzeci de coţi de jur împrejur. 10 Locul gol dintre camerele laterale ale templului si dintre camerele dimprejurul curtii templului are o latime de douazeci de coti de jur imprejur.
11 Uşa odăilor lăturalnice dădea în locul gol: o uşă la miazănoapte şi o uşă la miazăzi; şi lărgimea locului gol era de cinci coţi de jur împrejur. 11 Usile camerelor laterale dadeau intr-un loc deschis, o usa in partea de miazanoapte, iar alta usa in partea de miazazi; iar latimea locului deschis era de cinci coti.
12 Clădirea din faţa locului gol, din partea de apus, avea o lăţime de şaptezeci de coţi, un zid de cinci coţi de gros de jur împrejur, şi era lung de nouăzeci de coţi. 12 Cladirea de dinaintea locului deschis din partea de apus avea o latime de saptezeci do coti; zidul acestei cladiri era de cinci coti de jur imprejur, iar lungimea ei era de nouazeci de coti.
13 A măsurat şi Casa, care avea o lungime de o sută de coţi. Locul gol, clădirea şi zidurile sale aveau de asemenea o lungime de o sută de coţi. 13 A masurat templul; el avea o suta de coti in lungime; locul liber, cladirea de la apus si zidurile lui de asemenea aveau o lungime de o suta de coti.
14 Lăţimea feţei Casei şi a locului gol dinspre răsărit era de o sută de coţi. 14 Latimea fetei templului si curtea din partea dinspre rasarit era de o suta de coti.
15 A măsurat lungimea clădirii dinaintea locului gol, pe partea dinapoi a Casei, şi pridvoarele ei de fiecare parte: erau o sută de coţi. 15 Apoi a masurat lungimea cladirii din fata locului liber din spatele templului cu camerele laterale de o parte si de alta a lui si avea o suta de coti.
16 Templul şi Casa dinăuntru, tinda de afară, pragurile, ferestrele îngrădite, pridvoarele din jurul celor trei caturi, în faţa pragurilor, erau acoperite cu lemn de jur împrejur. De la pământ până la ferestrele acoperite 16 Usorii usilor si ai ferestrelor cu gratii, camerele laterale din cele trei caturi, pe jos si de jos pana Ia ferestre, de jur imprejur erau captusite cu lemn. Ferestrele erau inchise.
17 până deasupra uşii, partea dinăuntrul Casei, partea de afară, tot zidul de jur împrejurul Casei dinăuntru şi din afară, totul era după măsură 17 Pana la inaltimea usilor, tot peretele, atat la despartitura cea mai dinauntru, cat si la cea mai din afara, de jur imprejur, inauntru si pe afara, era impodobit cu chipuri sapate cu anumita masura;
18 şi împodobit cu heruvimi şi finici. Între doi heruvimi era un finic. Fiecare heruvim avea două feţe, 18 Si anume, erau sapati heruvimi si palmieri, astfel: intre fiecare doi heruvimi un palmier si fiecare heruvim avea doua fete.
19 o faţă de om întoarsă spre un finic de o parte, şi o faţă de leu întoarsă spre celălalt finic, de cealaltă parte; aşa era de jur împrejurul Casei. 19 Heruvimul intr-o parte avea o fata de om, intoarsa spre un palmier, si in cealalta parte avea o fata de leu, intoarsa spre alt palmier. Asa erau facute chipuri in tot templul si imprejur.
20 De la pământ până deasupra uşii erau heruvimi şi finici, şi tot aşa şi pe zidul Templului. 20 De jos pana la inaltimea usilor erau sculptati heruvimi si palmieri ca si pe peretii templului.
21 Uşorii Templului erau în patru muchii. Şi în faţa Locului Preasfânt era ceva care se vedea 21 In templu, usorii usilor erau in patru muchii. Iar in fata Sfintei Sfintelor se vedea un fel de altar de lemn.
22 ca un altar de lemn, înalt de trei coţi, lung de doi coţi şi lat de doi coţi. Colţurile, temelia şi pereţii lui erau de lemn. Omul acela mi-a zis: "Aceasta este masa care este înaintea Domnului!" 22 Altarul era de lemn, inalt de trei coti si lung de doi coti; si coarnele lui si postamentul lui si peretii lui erau de lemn. Si mi-a zis barbatul acela: Aceasta este masa cea de dinaintea Domnului.
23 Templul şi Locul Preasfânt aveau două uşi. 23 Sfanta Sfintelor avea doua usi si Sfanta avea doua usi.
24 Fiecare uşă avea două canaturi care se întorceau amândouă pe uşi, două canaturi pentru o uşă şi două pentru cealaltă. 24 Fiecare din acele doua usi avea cate doua canaturi, care se deschideau intr-o parte si in alta, caci doua canaturi erau la o usa si doua la cealalta usa.
25 Pe uşile Templului erau săpaţi heruvimi şi finici, ca şi pe ziduri. În faţa pridvorului de afară erau nişte grinzi de lemn îmbucate între ele. 25 Si pe ele, pe usile templului, erau sculptati heruvimi si palmieri, ca si pe pereti. Iar in fata pridvorului, afara, era o pardoseala de lemn.
26 Erau ferestre îngrădite, şi de o parte şi de cealaltă erau finici, şi tot aşa era şi pe laturile pridvorului, pe odăile lăturalnice ale Casei şi pe grinzile de sus. 26 Pe o latura si pe alta a pridvorului erau ferestre cu gratii si chipuri de palmieri; asemenea erau si in camerele laterale si pe captuseala de lemn.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***